Късно снощи кметът на Варна Иван Портних е свикал извънреден

...
Късно снощи кметът на Варна Иван Портних е свикал извънреден
Коментари Харесай

Община Варна свика извънреден щаб заради спукания водопровод

Късно нощес кметът на Варна Иван Портних е свикал ексклузивен щаб по отношение на ВиК повредата, която стана на 18 април, малко след 20 часа, на ул. „ Петър Скорчев “, наоколо до Паметника на българо-съветската дружба.

Moreto.net напомня, поради спукан тръбопровод част от улица " Петър Скорчев " пропадна, а изсипалата се вода повлече кални маси и трошляк, и наводни част от бул. " Левски ".

По време на съвещанието е било докладвано, че поради повредата огромно количество вода е попречило придвижването на бул. „ Васил Левски “.

Пътят към този момент е разчистен, земните маси са отстранени и придвижването е възобновено. Автобусите на „ Градски превоз “ ще се движат без проблеми.

По данни на ВиК водоподаването е пренасочено по остарелия тръбопровод и до няколко часа всички клиенти в засегнатия от повредата регион ще имат вода, изясни Стелияна Денчева, представител на ВиК – Варна.

Днес, 19 април, затворен ще остане подлезът до Спортното учебно заведение. Организират се дейности по неговото разчистване.

В снощното съвещание са взели участие представители на Община Варна, на ВиК – Варна, КАТ, Противопожарната работа и „ Градски превоз “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР