Късметлия спечели 11 милиона евро тази седмица от международната лотарийна

...
Късметлия спечели 11 милиона евро тази седмица от международната лотарийна
Коментари Харесай

Късметлия удари €11 милиона от лотария

Късметлия завоюва 11 милиона евро тази седмица от интернационалната лотарийна игра Викинглото (Vikinglotto) с билет, платен в Любляна. Това е първият джакпот на играта, извоюван в Словения, заяви словенският лотариен оператор Лотария Словения (Loterija Slovenije), представен от уеб страницата „ Словения таймс “.

След приспадане на налога, който ще бъде спретнат от общината, където живее притежателят на печелившия билет, за него ще остане сумата от 9,152 млн. евро.

Викинглото се играе в 10 участващи в този тип лотарийна игра страни - Белгия, Дания, Естония, Финландия, Исландия, Латвия, Литва, Норвегия, Словения и Швеция.

В Словения, където играта участва от 2017 година, най-голямата облага до момента е била 80 000 евро, посочи Лотария Словения.

Операторът добави, че е събрал общо 4,6 милиона евро такси за съвсем пет години посредством Викинглото, с които се поддържат годишно над 500 филантропични и спортни организации и планове.

Участниците в играта са внесли в допълнение 2,5 милиона евро налози в националния бюджет, като в същото време са подкрепили и общините си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР