Къщичка за книги има вече в зоопарка на София. Тя

...
Къщичка за книги има вече в зоопарка на София. Тя
Коментари Харесай

В зоопарка на София вече има и къщичка за книги

Къщичка за книги има към този момент в зоопарка на София. Тя е част от самодейността на Столичната библиотека – „ Зелени Библиотеки “:

Ева към момента не може да чете, само че ще разбере по какъв начин се е изгубил таралежът Гошко. Майка ѝ Пламенка сигурно ще и прочете книжката, тъй като:

„ Обичат да ѝ четем. Тя още не може да чете, само че се впечатлява от картинките доста. Обича доста приказки, вечер не може да заспи без приказка. На година и половина проговори, не знам дали имат смисли приказките, само че на година и половина говореше с фрази. Предполагам за това са значими приказките, четенето “.

Таня Томова от Столична библиотека споделя, че седмата къщурка на книги те сложили в зоологическата градина поради децата. И чака да провокира същия интерес като шестте, сложени на Витоша.

„ Ние оставяме книгата, те я четат, могат да я оставят в друга къщурка за книги във Витоша, или да я върнат в Столична библиотека или някой от нейните филиали. При всяка такава върната книга ние им подаряваме читателска карта за Столична библиотека “, изясни тя.

Картинки за оцветяване, занимания и редки книги имаше за децата, пристигнали в столичния зоопарк. Хлапетата видяха и първият „ определител “ на птици в България от 1909 година, както и издания на детски книжки от предишния и по-миналия век.

Директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова сподели, че къщичките за книги и мобилната библиотека са част от методите да се предизвика четенето.

„ Публичните институции са длъжни да стигат до всички, да основават културна среда, духовна среда и да развиваме и двете посоки – и цифрови платформи, и книгите за дребните “, сподели тя.

 Снимка: БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР