Къщата на легендарния бургаски художник Георги Баев е разрушена. Домът

...
Къщата на легендарния бургаски художник Георги Баев е разрушена. Домът
Коментари Харесай

Къщата на легендарен бургаски художник вече е история, на нейно място се появи...

Къщата на именития бургаски художник Георги Баев е разрушена. Домът и ателието, където твореше художникът до 2008 година, броени дни преди гибелта си, падна под багерите. На това място за малко време - не повече от 3-4 месеца, се издигна 5-етажен стабилен билдинг със смесено предопределение, написа " Флагман ".

Малко хора знаят, че точно до знаковия за Бургас Грамофон на бул. " Богориди ", пред който всички туристи обичат да се снимат, се намираше къщата на един от най-известните бургаски създатели - Георги Баев, известен с изкуството си, последващо течението на маринизма.

Строителна компания е откупила къщата от наследниците. Сградата е била съборена небрежно и там в този момент се извисява 5-етажно здание, което влиза в сериозен контрастност с надалеч по-невзрачното студио на бургаския създател.


Строежът на новата постройка към този момент е съвсем подготвен, само че в този момент е спрян, поради лятото

Оказа се, че тази къща в никакъв случай не е била монумент на културата, а наследниците на Георги Баев явно са желали да осребрят наследството на татко си - недвижимият парцел, и са го продали в доста подобаващ миг - взрив на строителството при високи цени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР