Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков разпореди до

...
Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков разпореди до
Коментари Харесай

Спешни мерки за закъсненията на влаковете в София заради ремонта нареди Гвоздейков

Служебният министър на превоза и известията Георги Гвоздейков разпореди до края на деня да бъде изработен проект за метаморфоза на придвижването на влаковете , пътуващи през Централна гара София и гара София-Север.

Гвоздейков организира среща с представители на БДЖ и НКЖИ по отношение на огромните закъснения на влаковете в София в последните дни, след пренасочването на придвижването от и към северното направление поради на Централна гара. Информация за срещата беше публикувана от пресцентъра на Министерството на превоза и известията (МТС).

Георги Гвоздейков се разпореди най-късно до понеделник да бъдат отстранени всички усложнения и придвижването да се възстановява . " Обезпечете жп гарите с екипи, които да дават навременна информация и да подкрепят организацията на напредване на пасажерите ", заръча той.

БДЖ и НКЖИ осведомиха транспортния министър, че се преглеждат всички благоприятни условия за смяна на графика на придвижване, тъй че пасажерите да не останат без превоз, макар рестриктивните мерки поради ремонтните действия.

От началото се работи по най-активната фаза на ремонта на коловозите на Централна жп гара София, което е и причина за основаните усложнения. При въвеждането на новата организация на придвижване от 7 май задачата е била да няма редуциране на влакове, само че към този момент са планувани промени в разписанието, въпреки и минимални .
 Ремонтът на Централната гара в София провокира закъснения на влаковете
Ремонтът на Централната гара в София провокира закъснения на влаковете

БДЖ и НКЖИ подхващат мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР