Къщата на Консейсау Гаспар гледа към тучен зелен пейзаж, но

...
Къщата на Консейсау Гаспар гледа към тучен зелен пейзаж, но
Коментари Харесай

Не в нашия заден двор: португалски селяни протестират срещу бунище

Къщата на Консейсау Гаспар гледа към обилен зелен пейзаж, само че португалската пенсионерка просто не може да се наслаждения на гледката, тъй като знае, че дърветата в нея скриват намерено сметище, където се изсипват боклуци от цяла Европа.

" Вече е невероятно да се живее тук ", споделя очевидно смутената 69-годишна жена, която е прекарала целия си живот в дребното хълмисто населено място Собраду в Северна Португалия, само че има от ден на ден проблеми да понася миризмата, която се носи от бунището.

" Когато мирише, се заставям да затварям вратите, тъй като в случай че не го направя, нощем не може да се спи ", съобщи тя.

Бунището получава боклуци от цяла Португалия и е един от 11-те частни обекта в страната, които имат позволение за отнасяне на задгранични боклуци, споделя организацията за запазване на околната среда АПА.

А количествата отпадъци се усилват, в миг, когато европейските страни бяха принудени да търсят други способи да изхвърлят боклука си, откакто преди две години Китай вкара строги ограничавания на количеството задгранична боклук, която ще внася.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР