Къща за 1 евро в Италия: Какво трябва да знаят

...
Къща за 1 евро в Италия: Какво трябва да знаят
Коментари Харесай

Къща за 1 евро в Италия: Какво трябва да знаят българите, които кандидатстват за такава


Къща за 1 евро в Италия: Какво би трябвало да знаят българите, които аплайват за такава. Българка показва всички фактори, на които би трябвало да обърнете внимание при кандидатстването.
Тъй като цените на парцелите в България
са недостижими за доста купувачи, доста хора започнаха да се оглеждат за преференциални предложения в чужбина. Идеята да си купиш италианска къща за  1 евро  е опияняваща.
Няколко дребни италиански града
попаднаха в заглавията на вестниците с информацията, че продават празни къщи за 1 евро през последните няколко години.

Тъй като младите италианци от ден на ден мигрират към космополитните градове, където имат опция да упражняват по-иновативни специалности, пред това да останат в провинцията, доста от най-красивите отдалечени села в Италия изчезват поради дребното, застаряващо население,
което стартира да си изчезва.
Попаднахме на профил в TikTok на българката Миглена Алексиева, която също кандидатства по програмата за къщи за 1 евро в Сицилия и демонстрира по какъв начин в действителност наподобяват тези къщи и кои са уловките.
По нейни думи всеки, който желае такава къща би трябвало да има поради 5 съществени фактора:
“Това, че държавното управление ти подарява къща, тъй като за 1 евро това е подарък, не значи, че ще вкараш още 5 хиляди евро и ще имаш мечтаната къща в Сицилия, тъй като ти предстоят доста поправки “, споделя в свое видео в TikTok Миглена Алексиева.
Второто нещо, което би трябвало да предвидите е,
че имате депозит/гаранция към общината от 2 до 5 хиляди евро според на местоположението на града, който ще запазят, в случай че ти не спазиш изискванията на контракта, който подписваш.

Следващата значима част е показване на планове за реституция и поправки на дадената къща от архитекти до 6 месеца. Всичко това би трябвало да е заверено от италиански проектант.
Снимка: 1 Euro House
Следващото доста значимо нещо е, че откакто направиш ремонта ще бъде извършен одит от общината, която би трябвало да утвърди ремонта по плана, който към този момент са одобрили.

Вие не купувате лъскава нова вила – къщите, определени за схемата, постоянно са порутени и изискват огромни структурни усъвършенствания. Въпреки това, цената на ремонта към момента е относително ниска спрямо други страни – от порядъка на  20 000-50 000 евро  в взаимозависимост от размера на парцела.

Юридическите такси за закупуване на къща в чужбина могат да добавят  до 3000 евро  в допълнение към това, а някои общини изискват и „ гаранционна такса “ (от 1000 до 10 000 евро според от града и цената на плана за обновяване), с цел да потвърдят вие се ангажирате да подобрите парцела.

Положително е, че Италия дава освобождение от налог „ супербонус “ за купувачите, което покрива 110% от разноските за постройката.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР