Къща с малки деца в пловдивското село Калояново е била

...
Къща с малки деца в пловдивското село Калояново е била
Коментари Харесай

Къща с малки деца в пловдивско село е била нападната с камъни и бутилки СНИМКИ

Къща с дребни деца в пловдивското село Калояново е била нападната с камъни и бутилки от развилнели се локални роми. Това заяви притежателят на парцела Румен Павлов. Той разясни, че по време на случая, станал през вчерашния ден към 19 часа не е участвал в дома си. Там са били брачната половинка му и двете му деца. Едното от тях е бебе на два месеца и половина, а другото е на 4 години.

" Цяло знамение е, че никой не е потърпевш. Нанесени са единствено материални вреди. Пристигнаха служители на реда, направиха протокол и си потеглиха. Доколкото разбрах няма арестувани за нападението ", описа Павлов. Той добави, че има спор с няколко ромски фамилии, които са се самонастанили в негови земи и му пречат да ги обработва. Опитал се е да се разбере с тях, само че не се е получило.

" Тези хора единствено търсят спорове. Заплашват мен и фамилията ми. Тормозът продължава няколко години. Многократно съм внасял претенции в общината да реши проблеми, като изсели тези хора, само че нещо не се прави. Вече са опасяваме за здравето и живота си ", добави Румен.

Пристигналите служители на реда дежурели няколко часа пред къщата му и си тръгнали. Павлов добави, че за вчерашното нахлуване е сезирал прокуратурата и се надява този проблем да се реши, до момента в който не пострада някой по-сериозно. Опитите на " 24 часа " да беседват с представители на община Калояново се оказали безуспешни.










Постройките на локалните роми.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР