Къща от 265 кв. метра в град Банкя продава частен

...
Къща от 265 кв. метра в град Банкя продава частен
Коментари Харесай

ЧСИ продава за близо милион къща на длъжници към КТБ в Банкя

Къща от 265 кв. метра в град Банкя продава частен съдия-изпълнител Стоян Якимов, сподели инспекция в регистъра на ЧСИ.

Цената на парцела стартира от 936 000 лв.. Той беше пуснат за оглед на 7 октомври, а на 8 ноември при започване на работния ден в постройката на Софийски областен съд на бул. “Цар Борис III” № 54 ще бъде разгласен купувачът. Ако има повече от един искащи да вземат къщата, ще завоюва този, който даде най-високата цена, оповестява "Трафик ".

А в случай че тя е препоръчана от повече от един от наддаващите, чоп ще реши кой ще е новият притежател на парцела. Ако при оповестяване на купувача някой от явилите се наддавачи устно предложи по-висока цена, ще се пристъпи към устно наддаване, написа в обявата.

Къщата е благосъстоятелност на Сабина Спасова Събева и Аксения Димитрова Събева, които евентуално са майка и щерка. Семейство Събеви се занимава с бизнес и има няколко компании.

Сградата е на два етажа със застроена повърхност от 255,60 кв.м. Дворът е над 1 декар.

В мазето има кръчма,басейн, сауна, пералня, котелно, склад за принадлежности. На приземния етаж са кабинетът, кухнята, дневната със трапезария, три тераси и затрупан басейн. Горе са трите спални, двете бани с тоалетни и тераса, а на последния етаж е библиотеката с кухненски бокс, още една спалня с баня и две тераси. В двора има гараж за два автомобила.

Имотът е с ипотека към банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка /КТБ/, като главницата е от 400 000 евро. Продажбата се прави по искане на синдиците, а парите ще отидат за покриване на задълженията към кредитори на банката.

Желаещите да огледат къщата са внесли депозит от 10% от началната цена по сметката на съдия-изпълнителя, написа още в обявата.

Това е следващ опит да бъде продаден парцелът в Банкя. Миналата година къщата бе пусната за обществена обмен за сумата от 1,3 милиона лв., само че тогава покупател не се откри. Тогава брокери предвидиха, че в случай че цената се поправя на втори или трети търг с 20-25%, има възможност парцелът да бъде платен.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР