Кърваво убийство от „любов“ потресе днес Гърция, след като 43-годишна

...
Кърваво убийство от „любов“ потресе днес Гърция, след като 43-годишна
Коментари Харесай

Кърваво убийство потресе Гърция: Мъж уби жена си с осем курш...

Кърваво ликвидиране от „ обич “ потресе през днешния ден Гърция, откакто 43-годишна жена е била убита с револвер от мъжа си в таверна в Лариса, където е работела, съобщи Агенция Франс Прес.

Въоръжен с револвер, 54-годишният брачен партньор е влезнал в таверната и е стрелял осем пъти по жена си, която е била убита на място, оповестяват гръцки медии. Мъжът е бил арестуван незабавно, съобщи организация АНА-МПА.

Преди четири дни бе осъществено друго ликвидиране на жена покрай Атина, съобщи Агенция Франс Прес. От началото на година седем дами са умряли вследствие на насилствена гибел.

В петък жена на 31 години бе наръгана с нож и убита в Дафни, покрай Атина от 40-годишния си брачен партньор, който по-късно се съобщи на полицията.

От началото на годината в Гърция са регистрирани седем убийства на дами, което демонстрира усилване на домашното принуждение в страната. В Гърция " убийството на жена " не попада в наказателния кодекс. Домашното принуждение в страната означи нарастване от 4 % през 2020 година спрямо 2019 година По време на първия локдаун позвъняванията на телефонната линия, основана за поддръжка на дамите, станали жертви на принуждение, се усилиха с 230 %.
" Убийствата на дами са върха на айсберга на домашното принуждение ", уточни по радио Скай Мариа Стратигаки, учител по обществена политика в университета Пантейон в Атина и експерт по равенсво сред половете.

Лявата опозиционна партия СИРИЗА изиска оставката на Мария Сиренгела, основен секретар, отговарящ за равенството сред половете, която съобщи през днешния ден, че тези убийства на дами не значат повишаване на явлението и че " Гърция се намира в по-добро състояние от Мексико или Венецуела, където броят на убийствата на дами е доста по-голям ".

" Убийствата на дами съществуваха от години, има нарастване поради локдауна ", уточни Сиренгела, като акцентира, че " дамите са почнали напоследък да алармират за домашното принуждение ".

" Става дума за седмо ликвидиране на жена за седем месеца, само че държавното управление и полицията не престават да не взимат никакви ограничения и да не схващат, че домашното принуждение бележи нарастване, изключително след месеци на изолираност ", акцентира през днешния ден СИРИЗА, представена от Нова тв.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР