Картофките са любим специалитет на голяма част от хората, независимо

...
Картофките са любим специалитет на голяма част от хората, независимо
Коментари Харесай

Не сте опитвали такава вкусотия : Картофи по френски - нежни...

Картофките са обичан специалитет на огромна част от хората, без значение от метода им на подготвяне. Днес ще ви предложим една друга и доста истинска рецепта - картофи по френски. Нежни от вътрешната страна и хрупкави извън, картофките Анна (Pommes Anna) са класическо френско ядене, което ще надмине упованията ви. Ястието е измислено през 1870 година от френския началник готвач Адолф Дюглере и носи името на известната куртизанка Ан Делионс.

Необходими артикули
- 2-3 огромни картофа

- 80 грама масло

- сол и черен пипер на усет

- сушен чесън и мащерка

Начин на подготвяне
1. Загрейте фурната до 220 градуса. Разтопете маслото.

2. Нарежете картофите на тънки филийки. Не слагайте нарязани картофи във вода. Нишестето им ще ви бъде нужно, с цел да могат обособените пластове да се слепят по-добре.

3. Намажете форма за печене с масло. Наредете картофите във формата на цвете – един в центъра, а останалите – към него, написа actualno.com. С помощта на четка намажете всеки пласт с масло и подправки. Остатъка от маслото излейте от горната страна.

4. Поставете съда във фурната, на горния ред, и печете 5 минути, за хрупкава коричка. След това покрийте с фолио, преместете на междинния ред и печете още 25-30 минути. В самия край махнете фолиото и оставете картофите да се пекат още 5 минути.

5. Обърнете формата върху паница, украсете с пресни подправки и сервирайте горещо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР