Картината показва, че това правителство стартира с подкрепа 40% положително

...
Картината показва, че това правителство стартира с подкрепа 40% положително
Коментари Харесай

Възраждане измества ИТН и ДБ, може да измести дори БСП

" Картината демонстрира, че това държавно управление започва с поддръжка 40% позитивно отношение и 39% негативно отношение. Сега следим доста огромна разлика. Тя е огромна, тъй като за доста къс интервал от време имаме тотална промяна в данните. В момента 58% имат отрицателно отношение, а 27% положително. " Това сподели в изявление за БНР социологът Евелина Славкова от Изследователски център " Тренд ".
" Тренд ": ГЕРБ изпреварва Политическа партия с над 3%, растеж в поддръжката за " Възраждане "
В бъдеще държавното управление по-скоро ще губи, в сравнение с ще печели, счита Славкова.

" Защото не виждам доста потребни ходове, с които да се изяви на фона на тези рецесии, тъй че обществото да върне доверието си към този кабинет. "

" Обществото към този момент усеща обществено напрежение, тъй като в последните години живеехме по-нормално. Сега, с всички събития, които се случват, всичко се усилва непрестанно – това обществено напрежение няма да стихне с каквито и да било стопански ограничения за някакъв интервал. Свикнахме да живеем малко по-добре и в този момент това идва малко шоково за всеки ", предвижда Евелина Славкова.

" 52% от обществото не счита, че това държавно управление ще изкара цялостен мандат. Те не имат вяра, че тази коалиция ще успее. Тя не наподобява монолитно в очите на хората ", разяснява социологът.

" Италианско семейство – да, само че това е ръководство на една страна и не могат дас е аргументират с подобен вид страсти. Хората го виждат, усещат, упованията на хората – в един миг някоя от политическите партии (най-видна на първи проект, само че не и несъмнено, е ИТН) да излезе от обединението. "

Казусът за Северна Македония може да бъде препъникамък, уточни Евелина Славкова.

Според нея опозицията сега печели от това да няма избори.

" Действията на тази коалиция, това, че не се оправят с рецесии, учат се в придвижване и така нататък – това оправдава ГЕРБ и може да се сътвори обстановка, в която те да бъдат допустими. "

Електоратът на Българска социалистическа партия е разграничен 50:50 в отношението си към държавното управление, означи различен маркер в проучването на " Тренд " Евелина Славкова.

" Извън Политическа партия самите електорати на съдружните сътрудници не реагират напълно позитивно във връзка с оценката за работа на това държавно управление. В един миг някоя от тези политически обединения просто ще каже – ние губим, ще спечелим по-скоро политически дивиденти, в случай че излезем от обединението, в сравнение с в случай че продължим да я крепим. "

Растежът на " Възраждане " не е за занемаряване, акцентира Евелина Славкова. По думите ѝ растеж идва от така наречен периферни електорати, които търсят за кого да гласоподават или от негласуващите, които търсят нещо, което би ги предизвикало.

" Моята прогноза е, че " Възраждане " ще продължи да пораства и може да измести част от политическите обединения, които са сега в ръководството. Тя измества Има Такъв Народ и Демократична България, може да измести даже и Българска социалистическа партия, тъй като са доста близки сега, сходни като резултати. Можем да се окажем в обстановка на предварителни избори, в която " Възраждане " може да бъде четвърта или даже трета политическа мощ. Това доста съществено ще пренареди политическата настройка. "

За политическия план на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев тя разяснява, че те " не разделят тъкмо един електорат, само че имат сходни позиции по избрани тематики " и " могат да влязат в борба ", която да сложи " Възраждане " в по-неблагоприятна позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР