Карнавалът във Венеция беше открит с нощен парад по един

...
Карнавалът във Венеция беше открит с нощен парад по един
Коментари Харесай

Хиляди туристи се събраха за откриването на карнавала във Венеция

Карнавалът във Венеция беше открит с нощен церемониал по един от главните канали в града, като по този метод беше обещано началото на близо двуседмичните тържества, които притеглят милиони туристи всяка година, оповестява Reuters.
Тази година за заниманието на хилядите любопитни, които следиха неповторимото шоу от десетките мостове и крайбрежни алеи в града, се погрижиха жонгльори и артисти, облечени в обичайните венециански карнавални костюми.
Основната тематика на карнавала е „ Обвинявайте луната “, в чест на 50-ата годишнина от стъпването на човек на Луната. Мотото припомня и на фамозната имитация от шекспировата покруса „ Отело “, в която луната е посочена като причина за полудяването на основния воин, написа още БГНЕС.
Карнавалът във Венеция е традиция, датираща от епохи, и е прочут със специфичните маски, които носят участниците. През последните десетилетия събитието е съществена туристическа атракция. То стартира да се организира през 11 век в интервала преди 40-дневните пости за Великден. През тези две седмици участниците честват и се забавляват на воля преди да се отдадат на духовно и физическо филтриране по време на постите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР