Кърмейки, гушкаме бебетата си много близо до нас. Невероятно изживяване

...
Кърмейки, гушкаме бебетата си много близо до нас. Невероятно изживяване
Коментари Харесай

Кърмене през летните жеги


Кърмейки, гушкаме бебетата си доста покрай нас. Невероятно преживяване както за майката, по този начин и за бебето. Но през горещите летни дни тази поза може да носи дискомфорт.

Ето няколко съвета по какъв начин да се оправяме с кърменето през лятото.

Кърменето през лятото може да съставлява огромно предизвикателство. Потите се и вие и бебето. Кърменето навън може да притегли пчели, оси и други досадни инсекти. В летните условия бебето може да откаже да се храни, а майката да усеща признаци на обезводняване.

Ето няколко съвета и техники, които ще създадат кърменето през летните жеги доста по – удобно.

Избягвайте престоя на директна слънчева светлина . През доста горещите дни е за предпочитане да си останете вкъщи в най – топлите часове на деня (между 12 и 16ч.). Подсигурете си дейно изстудяване на дома – климатик, вентилатори и така нататък Ако не ви подхожда да прекарвате толкоз време единствено на едно и също място предпочитайте хладни места – молове, кафенета, климатизирания дом на приятелката си.

Свързани публикации.. Кърмене, препоръки преди първата среща 0 Антибиотици, противогъбични и противовирусни по време на кърмене 0 Основни пози за кърмене 0

Ако нямате различен избор, с изключение на да кърмите на открито наложително си намерете сенчесто (плътна сянка) или закрито място. Носете шапки! Те са наложителен аксесоар както за бебето, по този начин и за вас. Не допускайте бебето да се претопли. По време на кърмене мъничето прави съществено натоварване, което го сгрява, още повече, че е гушнато в мама.

Тези условия покачват риска от претопляне. Обличайте бебето с леки памучни дрешки, в случай че е належащо ги навлажнете с хладка вода. Можете да поставяте памучна дрешка или одеяло сред вас и бебето, по време на кърменето. Не дръжте дребното богатство на течение. Колкото и прелестно да е за нас, може да бъде рисково за бебчо.

Кърменето да става на по – къси шпации . Много родители се тормозят от обезводняване. Притесненията са напълно основателни. Обезводняването при бебетата настава доста бързо. Но до момента в който кърмим бебето задоволително постоянно (на поискване), то е предостатъчно и умерено след нахранване, цялостни постоянно памперсите със светла урина, то приема задоволително течности.

Ако цвета на урината стане по – мрачен, това е сигнал, че бебето има потребност от повече течности. В горещите дни бебетата се усещат по – жадни, тъкмо както нас. В тези дни то желае да суче по – постоянно. Храненията може да станат по – къси, само че по – чести, това утолява жаждата на мъничето.

Водете се от неговите инстинкти. На захранените бебета след 6м. предлагайте да пият вода, най-малко 100 – 120мл. на ден. Уверете се, че количеството на водата не повлиява на потребностите му от кърма. Ако се съмнявате, че бебето не получава задоволително течности, слагайте го на гърда допустимо по – постоянно.

Много течности за мама. Може би сте забелязали, че до момента в който кърмите ожаднявате доста повече от нормално. През летните жеги е още по – значимо да подсигурите на организма си задоволително течности. Признаци за обезводняване са нервност, главоболие, изсъхване на устата, непрекъснато възприятие на жадност, потъмняване на урината.

За да предотвратите дехидратирането дръжте непрекъснато бутилка с вода покрай вас, изключително по време на кърмене. Специалистите поучават да пиете най-малко 500мл вода при всяко кърмене. Ако не можете да пиете огромни количества вода заменете я с други течности или плодове (зеленчуци), с високо наличие на вода като любеница, краставици, праскови.3422
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР