Карлово. Община Карлово обявява конкурс за носител на Националната награда

...
Карлово. Община Карлово обявява конкурс за носител на Националната награда
Коментари Харесай

Пловдив: Община Карлово обявява конкурс за носител на Националната награда за чистотата на българския език „Д-р Иван Богоров“

Карлово. Община Карлово афишира конкурс за притежател на Националната премия за чистотата на българския език „ Д-р Иван Богоров “. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Общината. С премията се удостояват български и непознати създатели за творби на български език, с ослепителен принос в националната литература, написани с любов към книжовния език, наследен ни от доктор Иван Богоров. Присъжда се всяка година на живи създатели за повсеместен принос или обособени произведения в направленията – литературни творби, литературна рецензия, журналистика и научни проучвания.
Община Карлово чака стимулирани оферти до 31 юли на адрес:Община Карлово, ул. „ Петко Събев “ №1, 4300 Карлово. Аргументираните оферти би трябвало да бъдат запечатани в плик с надпис “Предложение за Националната премия за чистотата на българския език на името на доктор Иван Богоров “, адресирани до кмета на Карлово и заведени в деловодството на Общината по реда на идване. Предложенията и съпътстващите ги произведения се показват на книжен притежател в 2 екземпляра, при опция – и на електронен вид. Когато предлагането е за изцяло творчество, се ползва и изчерпателна книгопис. Наградата се връчва в Деня на националните будители – 1 ноември, на съображение на експертно решение на комисия, назначена със заповед на кмета на Община Карлово. Първият притежател на Националната премия за непорочност на българския език „ Д-р Иван Богоров “ е Светослав Цветков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР