Карлос Сайнц заяви, че е нямал друг избор, освен да

...
Карлос Сайнц заяви, че е нямал друг избор, освен да
Коментари Харесай

Карлос Сайнц: Неприятна ситуация

Карлос Сайнц съобщи, че е нямал различен избор, с изключение на да напусне по неотложност горящия в придвижване болид на " Ферари " в заключителните обиколки на Гран при на Австрия от Формула 1.

Испанецът получи машинален проблем и излезе от трасето на едно от страничните възвишения, само че занапред му предстоеше борба и с гравитацията. Неговият болид потегли обратно и назад към асфалта, а той го задържаше на място със спирачката и викаше за помощ от стюардите. В един миг обаче автомобилът стартира да гори и когато пламъците се усилиха, Сайнц просто изскочи и побегна на другата страна.

Ситуацията бе овладяна от един от маршалите, който стопира предна дясна гума на болида и по-късно загаси пожара с помощ от сътрудниците си.

" Ситуацията несъмнено не бе приятна. Виждах в огледалата ми, че автомобилът стартира да се възпламенява. В този миг натисках спирачките и по никакъв начин не ми се искаше да оставям болида изцяло без надзор ", съобщи Сайнц в изявление след надпреварата.

" Виках стюардите да ми оказват помощ. Целият този развой бе муден и в един миг пожарът стана толкоз мощен, че просто трябваше да изляза от болида ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР