Карлос Сайнц се състезава за Ферари във Формула 1, преди

...
Карлос Сайнц се състезава за Ферари във Формула 1, преди
Коментари Харесай

Карлос Сайнц най-после си купи кола

Карлос Сайнц се състезава за Ферари във Формула 1, преди този момент е навъртял хиляди спортни километри по пистите в целия свят, само че едвам в този момент съумя да си купи първата персонална кола - Ферари 812 Competizione. А главната причина Карлос да не си купува персонален автомобил до момента е, че не му се е налагало. Първата му кола - Golf GTI е подарък от родителите му, а по-късно е карал служебни коли, предоставяни му от тимовете, за които е карал.

Историята на това 812 Competizione и Сайнц е забавна, защото започва с първото посещаване на испанеца в Маранело през 2021 година. Там той идва със упоменатия Golf GTI, като това е колата, която той кара от 18-годишен. Първата му служебна кола във Ферари е Roma, като той самичък си е избрал модела. Защо обаче 812?

“Първо, това е автомобил с V12 мотор и второ, наподобява доста по-различно от елементарните модели на Ферари ”, изясни Сайнц във влога си " Don`t Blink ".
  Карлос Сайнц награди Карлос Сайнц Карлос Сайнц награди Карлос Сайнц
Новата кола на испанеца е пристигнала за Коледа, а той е заложил на високо равнище на индивидуализация при избора на оборудването на интериора, в това число и с избродирането на прякора му Smooth Operator и спортния му номер 55 - неща, които Карлос дефинира като “малки елементи ”.
  Колекцията на Сайнц: Golf GTI, Макларън и Ферари Колекцията на Сайнц: Golf GTI, Макларън и Ферари
812 Competizione се задвижва от 6,5-литров V12 мотор с мощ 818 конски сили и има оптимален въртящ миг 692 Nm при 7000 об/мин. Максималната скорост на супер автомобила е 340 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2,85 секунди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР