Карлос Алкарас заяви, че се чувства много добре физически въпреки

...
Карлос Алкарас заяви, че се чувства много добре физически въпреки
Коментари Харесай

Алкарас: Последните три мача бяха много тежки, но не чувствам умора


Карлос Алкарас съобщи, че се усеща доста добре физически макар трите следващи петсетови мача, които изигра на US Open. Световният №4 доближи до първия си край на Големия шлем, откакто надви в трагичен дуел с новия любим на американската аудитория – Франсис Тиафо. Испанецът съобщи, че ще подходи към идния мач както към всеки различен и изрази убеденост, че ще продължи положителната си серия против Каспър Рууд откакто завоюва и двата досегашни конфликта посред им.

„ В момента не се тормозя от това, което следва. От доста време се приготвям както физически, по този начин и душевен за сходни мачове, защото няма различен метод, в случай че искаш да постигнеш огромни неща. Сега обаче ще се отдам на отмора и възобновяване и на следващия ден ще се приготвя съществено за финала “ – разяснява международният №4 на конференцията след конфликта.

„ Някои от точките в този мач бяха като извадени от видео игра. Винаги се боря за всяка топка. Спечелването на сходни точки ми оказва помощ да се усмихна и да се усещам добре на корта. Понякога е нужна малко магия “ – добави испанецът.

На въпроса дали се притеснява от възможна изтощеност на финала, откакто изигра три следващи петсетови мача, Алкарас отговори „ Винаги съм вярвал в себе си, а също така се усещам добре физически. В множеството от петсетовите мачове, които съм играл, съм бил доста добре квалифициран. Тази година изгубих един подобен – против Беретини на Australian Open, само че тогава петият сет приключи с тайбрек, тъй че с малко шанс можех да победя. Мисля, че съумявам дап окажа най-хубавото от себе си в най-важните моменти и това е главната причина да съм спечелил осем от деветте петсетови мача, в които съм играл. Не се тормозя от изтощеност. Въпреки дългите и тежки мачове против Чилич и Синер през днешния ден още веднъж бях на равнище в петия сет. След такива победи се чувстваш несломим и мъчно нещо може да те тормози. Мисля, че съм задоволително добре квалифициран както от физическа, по този начин и от психическа позиция “.

Испанецът бе запитан и защо е мечтал повече – да бъде №1 в ранглистата или да завоюва купа от Големия шлем. „ Да съм №1 в ранглистата. Винаги съм мечтал за това. Вярно е, че е мъчно да достигнеш до тази позиция без да печелиш трофеи от Големия шлем, само че първото място в ранглистата постоянно е било огромната ми фантазия “.

Алкарас разкри и по какъв начин има намерение да се приготви за мача за купата. „ Няма да върша нищо по-различно спрямо дните, откогато дойдох. След толкоз дълги мачове, поради които не съумях да си легна по времето, което желаех, ще опитам да се разтоваря дружно с хората от екипа ми. Ще се поразходя, с цел да се освежа и да си подредя мислите, след което ще се позабавлявам с екипа, с цел да съумея да се приготвя допустимо най-добре от прочувствена позиция “.

Третият подложен показа и упованията си за мача против Каспър Рууд и разяснява кои детайли от играта на норвежеца ги тормозят. „ Вече го победих в Маями и мисля, че съм изцяло кадърен да го направя и тук. Каспър към този момент е играл край на Големия шлем, тъй че знае какво е чувството, до момента в който за мен това ще е нещо изцяло ново. През този сезон обаче се сблъсках с доста нови неща и се оправих добре с тях. Ще подходя към финала като към всеки различен мач и ще се стремя още веднъж да покажа най-хубавата си версия на корта, какъвто постоянно е стремежът ми “.

Финалът сред Алкарас и Каспър Рууд ще се организира на следващия ден (11 септември) от 23:00 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР