Карлос Алкарас стана най-младият номер 1 в света при мъжете,

...
Карлос Алкарас стана най-младият номер 1 в света при мъжете,
Коментари Харесай

Алкарас пречупи Рууд за дебютна титла от Шлема и номер 1 в света

Карлос Алкарас стана най-младият номер 1 в света при мъжете, откакто завоюва дебютна купа от шампионатите на Големия шлем, печелейки Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис след триумф над Каспер Рууд на финала в четири сета – 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3, за три часа и 20 минути игра .
Карлос Алкарас (л) и Каспер Рууд (д).
Историческият спор за купата в Ню Йорк стартира по-добре за 19-годишния испанец, който първи стигна до пробив в мача в третия гейм. До края на откриващия сет той не позволи рибрейк и поведе в резултата. Вторият сет вървеше равностойно до 3-2 гейма, когато норвежецът се добра до брейк и направи още един до края на частта, с цел да изравни по удобен метод сетовете. Третият се оказа и най-ключов за крайния излаз – Алкарас започва с пробив, само че Рууд влезе в серия от три следващи гейма. Скандинавският тенисист имаше два сетбола при 6-5 в своя изгода, само че испанският му конкурент за следващ път показва страхотния си дух и избави и двете благоприятни условия.

Това като че ли пречупи Рууд, който в тайбрека взе единствено една точка и по този начин противникът му се приближи до среща с историята. Четвъртият сет бе еднакъв на първия – Алкарас стигна до един пробив, който направи и разликата сред двамата, задоволителна за гения да грабне първа купа от Шлема. Той приключи с 14 аса и единствено три двойни неточности, като завоюва 74% от точките на първи сервис за целия мач. И двамата завършиха с позитивна статистика при уинърите и непредизвиканите неточности – Рууд направи 12 непредизвикани неточности по-малко, само че испанецът компенсира с 18 повече печеливши удара.

„ Това е нещо, за което мечтаех от дете. Да бъда номер 1 в света, да бъда първенец в шампионатите от Големия шлем, работих в действителност доста интензивно за това. Трудно ми е да приказвам сега, изпитвам доста страсти. Това е нещо, което пробвах да реализира. Цялата усилена работа, която свърших с моя екип и фамилията ми. Аз съм единствено на 19 години, това е един в действителност специфичен миг за мен “, сподели първенецът по време на церемонията по награждаване.

„ Мисля, че е справедливо, че след страхотните резултати, които и двамата имаме през годината, да сме номер 1 и номер 2 в ранглистата. Много съм горделив, че ставам втора ракета в света. От една страна, това е хубаво, тъй като към момента мога да преследвам първото място. Горд съм от мача и двете ми седмици тук. Дадох всичко от себе си на корта. Играх свръхестествен тенис в продължение на две седмици, може би най-хубавият ми тенис на тази настилка “, показа Рууд.
Моментът, в който 19-годишният испанец победи в Ню Йорк и влезе в историята.
Той ще бъде номер 2 в света от понеделник, откакто загуби втория си край в Шлема в кариерата и втори тази година след този от Рафаел Надал на Ролан Гарос. Норвежецът си потегля с чек за 1 300 000 $, до момента в който Алкарас, който става най-младият лидер в международната класация при мъжете в историята на тениса и се трансформира в най-младия победител в Шлема от своя съотечественик Надал, който победи в Париж на 18-годишна възраст през 2005, прибра 2 600 000 $ от наградния фонд на Флъшинг Медоус. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР