Карлос Алкарас продължи силното си представяне в Хамбург и се

...
Карлос Алкарас продължи силното си представяне в Хамбург и се
Коментари Харесай

Алкарас: Финалът с Музети ще бъде страхотен


Карлос Алкарас продължи мощното си показване в Хамбург и се класира за финала след триумф над Алекс Молчан. Испанецът към момента няма загуба на равнище ATP 500 от началото на сезона, откакто завоюва купите в Рио де Жанейро и Барселона, а вчерашният триумф ще му обезпечи дебют в Топ 5 на международната класация.

Макар да надигра изцяло словака във втория сет, Алкарас изпита съществени усложнения в първия. Възпитаникът на Хуан Карлос Фереро позволи равнене от 5-3, след което се нуждаеше от тайбрек, с цел да надделее.

„Мачът беше много сложен, защото Алекс игра доста добре. Първият сет беше доста оспорван и по тази причина съм благополучен, че съумях да го завърша на високо равнище. Във втория той намали равнището си и не се показа толкоз добре. Завърших мача с доста убеденост и като цяло мисля, че играх доста добре. Най-големият проблем за мен бяха късите му топки, защото ми бе мъчно да ги плана. В този аспект от играта той беше доста по-добър от мен и това ме затрудни най-вече в първия сет“ – разяснява Алкарас пред уеб страницата на ATP.

Испанецът споредли и упованията си за финалния дуел против Лоренцо Музети. До момента двамата са се изправяли един против различен единствено един път. Това се случи на Чалънджър шампионата в Триест през август 2020, където испанецът се наложи със 7-5, 2-6, 6-3,

„Лоренцо играе доста добре и е напълно явно, че е необикновено надарен състезател. Финалът сигурно ще бъде страховит. И двамата изиграхме доста мощни мачове през последните дни, тъй че всеки от нас ще излезе на корта с доста убеденост и самочувствие. Надявам се победната ми серия да продължи и да прибавя още един трофей във визитката си“ – сподели международният №5.

Финалният конфликт сред Алкарас и Музети е плануван за 16:00 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР