Пратка от два вида прецизни бомби за Израел остава в

...
Пратка от два вида прецизни бомби за Израел остава в
Коментари Харесай

Пентагонът не е решил как да продължи с преустановената доставка на бомби за Израел поради противопоставяне на операцията в Рафах

Пратка от два типа прецизни бомби за Израел остава в неопределеност, откакто беше спряна от Съединени американски щати в опълчване на Операция на израелските сили в Рафа.

Пратката съдържа 1800 2000-фунтови бомби и 1700 500-фунтови бомби, за които администрацията на Байдън сподели, че могат да бъдат употребявани в Рафа.

Прессекретарят на Пентагона генерал-майор Патрик Райдър удостовери, че доставката на бомби е спряна, макар че бъдещето на доставката остава несигурно.

„ Не сме взели дефинитивно решение по какъв начин да продължим с това пратка ", сподели Райдър.

Дим се издига след израелски въздушен удар по здания покрай разграничителната стена сред Египет и Рафа в южната част на Ивицата Газа, във вторник, 7 май. (AP /Ramez Habboub)

Американски чиновник сподели в изказване за Fox News Digital в сряда, че позицията на Съединени американски щати е била, че Израел не би трябвало да стартира огромна наземна интервенция в Рафа, където сега се укриват над милион души.

„ Водих...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР