Карлос Алкарас през миналата седмица изпълни поредната от целите си

...
Карлос Алкарас през миналата седмица изпълни поредната от целите си
Коментари Харесай

Отново на върха: Алкарас надви сънародник и ще измести Джокович от първата позиция в света!

Карлос Алкарас през предходната седмица извърши следващата от задачите си за сезона на клей, откакто показва върховен пилотаж при присъединяване си на домашната си Мастърс 1000 конкуренция в Мадрид, където загуби едвам два сета, преди да официализира отбраната на трофея си. Именно спечелването на купата в испанската столица беше от значително значение за локалния любим, който по този метод остана на единствено 5 точки от върха в международната класация, който все още е владеене на Новак Джокович.

Без време за губене обаче, то испанецът незабавно се насочи към дебютната си акция на Мастърса в Рим, който в хода на предишния сезон пропусна, до момента в който Ноле тогава победи с оценката, което даваше опцията на Карлитос с едвам един извоюван мач в надпреварата при тазгодишното издание да се завърне на трона в класацията на ATP. Първият противник на пътя на първенеца от Мадрид пък се явяваше неговият съотечественик Алберт Рамос-Виньолас, който преди близо 12 месеца беше напът сензационно да отстрани младежа във втория кръг на Ролан Гарос, но Алкарас съумя да избави мачбол и да се поздрави с триумфа в петсовата борба.

Днешният конфликт на двамата испанци във Вечния град също предложи моменти на конспирация и заряд, които обаче Карлитос лимитира до единствено няколко гейма, като оттова нататък не остави шансове на ветерана, надделявайки над него с безмилостното 6:4 6:1, пристигнало за час и... минути на корта. По този метод носителят на купата от US Open записва своята 12-а поредна победа, която носи със себе си нужния точков актив на гения от Мурсия, с цел да се изкачи на върха в международната класация при идващото възобновяване на класацията на АТР, което ще се състои ден след финала на шампионата в Рим или по различен метод казано - 22 май. Участието на бъдещият номер едно в италианската столица пък продължава с цялостна мощ, като в третия кръг той ще срещне един всред квалификанта Филип Марожан и 32-рия подложен Иржи Лехечка.

На старта на дуела ясно си пролича, че Алкарас се нуждае от време за акомодация към корта във Вечния град, откакто грешеше неистово при опитите си да постанова волята си в разиграванията, което се оказа добре пристигнало за международния номер 72, който потвърди за какво е измежду изявените клей кортъри в Тура, повеждайки с ранен пробив. Впоследствие съмненията в играта на любимеца бяха покрай това да доближат до нови равнища и той изостана с 15:30 в последвалото си подаване, само че незабавно съумя да вдигне оборотите, като все по-често можехме да го забележим наоколо до мрежата, където завършваше комбинациите си необезпокоявано и паритетът беше възобновен. Левичарят на собствен ред не остана задължен на младия си съотечественик и сходно на него реализираше впечатляващи уинъри от дъното на корта, но с настъпването на фундаменталния десети гейм напрежението взе връх на Рамос-Виньолас, който поредно изпрати ударите си в навън, при което Карлитос отмъкна откриващия сет.

Именно по този начин стеклите се условия оказаха извънредно отрицателно въздействие върху увереността на ветерана при започване на втората част, като той към този момент не си служеше със същата експанзия в отиграванията си, които се превръщаха в лесна плячка за Карлитос, който от своя страна взимаше рано топката и безспирно усилваше броя на печелившите удари в сметката си. Сервисът на Рамос-Виньолас също изгуби от качеството си по отношение на по-рано в хода на конфликта и серията на първенеца от Мадрид набъбна на пет следващи гейма в актива му - 3:0. Впоследствие левичарят изстрада на процедура идния си миг на начален удар, отразявайки поредност от брейкболи, с цел да се разпише в резултата, но в остатъка на дуела очевидно не беше конкурентноспособен в нито едно отношение на Алкарас, който с изпълнителнията си обираше овациите на публиката и посредством втори пробив официализира триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР