Карлос Алкарас постигна пореден огромен успех в кариерата си, спечелвайки

...
Карлос Алкарас постигна пореден огромен успех в кариерата си, спечелвайки
Коментари Харесай

Алкарас: Джокович все още е най-добрият в света


Карлос Алкарас реализира следващ голям триумф в кариерата си, спечелвайки своята втора Мастърс купа след успех над миналогодишния първенец Александър Зверев на финала в Мадрид. Победата оказа помощ на младежа да се изкачи до рекордното за него шесто място в международната класация, както и да излезе отпред по брой победи от началото на сезона (28), изпреварвайки Стефанос Циципас. Испанецът съобщи, че си е ивлякъл нужните поучения след ранното отпадане в Монте Карло и това му е помогнало да завоюва трофеите в Барселона и Мадрид.

„Казват, че можеш да извлечеш поучения от загубите и аз в действителност го направих след Монте Карло. След всеки мач проучвам какво съм направил добре и какво би трябвало да подобря. Чувствам се все по-комфортно в Тура и знам, че сега съм сложен конкурент за всеки. Въпреки това към момента имам доста тресчици за дялане, в случай че мога по този начин да се изразя. Отличителна линия на най-хубавите играчи е че те в никакъв случай не са удовлетворени от равнището си и постоянно се стремят към освен това. Мисля, че бих могъл да подобря всеки един съставен елемент от играта си“ – разяснява втората ракета на Испания на конференцията след мача.

По време на церемонията по награждаването Александър Зверев съобщи, че съгласно него Алкарас е най-хубавият състезател в света сега, Тийнейджърът бе запитан дали споделя това мнение, както и какви съгласно него са възможностите му да завоюва купата на идния Ролан Гарос.

„Най-добрият в света към момента е Новак Джокович. Фактът, че завоювах купите в Барселона и Мадрид, не трансформира това. Сега съм №6 в света, което значи, че има петима тенисисти, които са по-добри от мен, и би трябвало да се трудя доста старателно, с цел да съумея да ги изпреваря. Ще бъде доста порядъчен в тренировките, с цел да отида в Париж във допустимо най-хубава форма. Би било отлично да се показва мощно там, тъй като това беше първият „мейджър“ шампионат, в който доближих трети кръг, и мисля, че играх добре предходната година. Да ме смятат за един от любимците ме кара да усещам не напрежение, а мотивация да отговоря на тези упования. Увереността, която натрупах тази седмица, ще ми помогне доста на Ролан Гарос“ – отговори възпитаникът на Хуан Карлос Фереро.

Алкарас разкри и по какъв начин е съумял да оформи непримиримия темперамент, който основава толкоз доста проблеми на неговите съперници и който му печели от ден на ден почитатели с всеки минал шампионат.

„Винаги съм желал да надвивам, без значение за какъв вид състезание става дума. С Фереро постоянно играем на доста неща. Това ми оказва помощ доста за развиването на кариерата ми, защото ме кара да съм пределно стимулиран даже в тренировките. Независимо какво се случва, постоянно се пробвам да намеря метод да спечелвам. Сега ще ми би трябвало малко време, с цел да осъзная какво реализирах, само че да ознаменувам този триумф на родна земя дружно със фамилията и целия ми екип е нещо в действителност специално“ – съобщи дваукратният Мастърс първенец.

Малко след финала стана ясно, че Алкарас няма да взе участие на ATP 1000 шампионата в Рим тази седмица. Причината за това решение е натовареният му график през последните седмици и желанието му да си почине преди Ролан Гарос.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР