Карлос Алкарас не е сигурен дали ще бъде готов за

...
Карлос Алкарас не е сигурен дали ще бъде готов за
Коментари Харесай

Алкарас е под въпрос за участие на Финалите на АТР

Карлос Алкарас не е сигурен дали ще бъде подготвен за финалите на АТР, откакто международният номер 1 се отдръпна от шампионата " Мастърса " в Париж поради разтежение на коремен мускул.

Испанецът не доигра четвъртфинала против Холгер Руне във френската столица и се отхвърли в тайбрека на втория сет, откакто загуби първия с 3:6 в петък.

Алкарас съобщи след мача, че е прекомерно рано да каже дали ще може да играе в влиятелния завършващ сезона шампионат в Торино, който стартира на 13 ноември.

" Не знам дали ще стигна до Финалите на АТР. Сега би трябвало да направя някои проби, с цел да видя по какъв начин съм, преди да отида в Торино. Концентриран съм върху това да изцелявам контузията и да бъда подготвен на 100 % за Торино ", сподели първенецът от Откритото състезание на Съединени американски щати.

Испанецът добави, че по време на мача е почувствал, че няма смисъл да рискува.

" В края на сета се почувствах зле. Коремът ми се утежняваше и избрах да се отдръпва, с цел да се погрижа за него. Не можех да се разтегна, не можех да поднасям добре, не можех да извърша форхенда си и усещах болежка при всичко придвижване. Играх, мислейки за това и усещайки болката, тъй че беше по-добре да се отдръпва ", разяснява Алкарас.

Холгер Руне ще се изправи против Феликс Оже-Алиасим в първия си полуфинал на шампионат от Мастърс 1000.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР