Карлос Алкарас и Даниил Медведев ще се срещнат във втория

...
Карлос Алкарас и Даниил Медведев ще се срещнат във втория
Коментари Харесай

Алкарас и Медведев ще се срещнат на полуфинал на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас и Даниил Медведев ще се срещнат във втория полуфинал на " Уимбълдън ". И двамата стигнаха топ 4 на шампионата за първи път в кариерата си.

Водачът в международната класация Алкарас победи със 7:6 (3), 6:4, 6:4 Холгер Руне. Това беше първият четвъртфинал на " Уимбълдън " в откритата епоха на тениса от 1968 година насам, в който един против различен се изправиха двама тенисисти на възраст под 21 година Алкарас, който имаше на трева преди " Уимбълдън ", сподели по-добра игра против Руне, който в предходния кръг в профил.

Алкарас завоюва след 2 часа и 20 минути игра. Той стана най-младият полуфиналист в шампионата след Новак Джокович през 2007 година

" Невероятно е за мен. Това е фантазия, откогато започнах да играя тенис - да имам положителни резултати на " Уимбълдън ", толкоз хубав шампионат. Не чаках да играя толкоз добре на трева. Беше тежко, първоначално бях доста нервозен, това е четвъртфинал на " Уимбълдън " и то против Руне, който е на моя възраст и играе доста добре ", разяснява 20-годишният испанец.

По-рано Медведев победи с 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (4), 6:1 Кристофър Юбанкс и си обезпечи първи полуфинал на " Уимбълдън ". Американецът, който влезе в Топ 100 едвам преди четири месеца, поведе с 2-1 сета и беше на тайбрек от класиране напред. Медведев обаче сподели темперамент и стигна до поврат след съвсем 3 часа игра.

 Алкарас и Медведев ще се срещнат на полуфинал на
© Reuters

" След първия сет не желаех да стигаме до пети, само че след третия към този момент желаех, тъй като нямах различен избор. Той играеше доста добре, аз правех доста неточности, не сервирах добре. В третия сет въпреки всичко съумях да направя по този начин, че да не изгубя с 1:6, а това ми оказа помощ в четвъртия по-късно. Но в тайбрека и по-късно започнах да се оправям доста по-добре ", сподели руснакът.

Медведев и Алкарас имат два мача между тях досега, като си размениха по една победа. Руснакът завоюва на " Уимбълдън " през 2021 година, а Алкарас завоюва финала на шампионата от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс по-рано тази година.

В другия полуфинал на " Уимбълдън " ще срещне Яник Синер.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР