Карлос Алкарас е на полуфинал на US Open след победа

...
Карлос Алкарас е на полуфинал на US Open след победа
Коментари Харесай

Алкарас спечели нощен маратон за полуфинал на US Open

Карлос Алкарас е на полуфинал на US Open след победа против в най-зрелищния мач на шампионата до момента. 19-годишният испанец стигна до триумфа след 6-3, 6-7(7), 6-7(0), 7-5, 6-3. Маратонският мач продължи 5 часа и 15 минути. Това е вторият най-дълъг мач в историята на US Open и най-късно приключилият..

Тийнейджърът стана най-младият полуфиналист в шампионатите от Големия шлем след Рафаел Надал през 2005 г. За място във финала той ще играе с Франсис Тиафо, който се оправи в три сета с Андрей Рубльов. Мачът на Тиафо приключи близо 10 часа преди последния четвъртфинал.

В другия полуфинал ще играят Карен Хачанов и Каспер Рууд. Испанецът и Рууд се борят и за номер едно в международната класация.

Алкарас изоставаше с пробив и в четвъртия, и в петия сет. В четвъртия той даже избави мачбол в интерес на италианеца. Испанецът позволи доста по-малко непредизвикани неточности – 38 против 63. Иначе при печелившите удари имаше съвсем тъждество – 58 против 61 за Синер.

„ Не знам по какъв начин го направих. Невероятно е! И двамата играхме отличен тенис. Винаги споделям, че би трябвало да вярваш в себе си – от самото начало. Надеждата е последното нещо, което използваш. Вярвах в себе си, в играта си “, съобщи Алкарас.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР