Kарлос Алкарас е на крачка от първия си трофей в

...
Kарлос Алкарас е на крачка от първия си трофей в
Коментари Харесай

Виландер: Алкарас е най-бързият тенисист; психиката му е като на Джокович и Надал

Kарлос Алкарас е на крачка от първия си трофей в Големия шлем и наподобява, че това ще е единствено началото на нова епоха в спорта. Испанецът се движи самоуверено по стъпките на идола си Рафаел Надал и даже усъвършенства огромна част от достиженията на Рафа, когато двамата са били на една възраст. Тийнейджърът демонстрира невиждана дарба да удря топката с всичка мощ в продължение на повече от 5 часа и през идващите години евентуално го чакат редица огромни финали, а именитият Матс Виландер е на мнението, че става въпрос за един от най-специалните гении на нашето време:

" Мисля, че е най-бързият състезател, който в миналото съм виждал. Това важи с особена мощ за първите му няколко крачки към топката. Никой различен не може да доближи за по-малко време от точка A до точка Б. Той е извънредно мощен и не губи нито за миг баланс, когато спринтира напред. Много му оказва помощ и отличното му възприятие към топката, тъй като бързината сама по себе си не е задоволителна и той има доста варианти, с които да отвърна противника си, откакто се сложи в позиция да отиграе в точния момент идващия си удар. Карлос е доста изобретателен, като в същото време е еднообразно стабилен от форхенд и бекхенд.

Прави усещане, че употребява континентален грип и държи ракетата безусловно изправена при осъществяване на длановия си удар, което доста малко състезатели биха могли да създадат. Това момче е едно от най-страхотните неща, които се се случвали на тениса отдавна насам. Психическата му резистентност не отстъпва от тази на Джокович и Надал. Алкарас има цялостния шампионски пакет " - безапелационен е някогашният номер едно.

Източник: Eurosport

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР