Карлос Алкарас безспорно изглежда като тенисистът в най-добра форма към

...
Карлос Алкарас безспорно изглежда като тенисистът в най-добра форма към
Коментари Харесай

Шампионът е аут: Алкарас изигра нов невероятен двубой и ще спори за титлата в Маями!

Карлос Алкарас несъмнено наподобява като тенисистът в най-хубава форма все още, откакто се намира в серия от 14 победи в последните си 15 мача и надлежно 22 триумфа в 24 срещи през годината. Младокът показва извънредно равнище на тенис в последните си дуели на Мастърса в Маями, като съумя да надвие поредно Стефанос Циципас и Миомир Кецманович в едни от шедьоврите на сезона, с цел да се класира на полуфиналите във Флорида. От другата страна на мрежата в конфликта за място на финала виждаме настоящия първенец Хуберт Хуркач, който без да е под светлините на прожекторите, печелеше своите мачове, с цел да победи против Даниил Медведев в четвъртфиналната фаза, спирайки руснака по пътя му към първото място в ранглистата с десетата си поредна победа в,,Магичния град ".

Срещата в ранните часове на днешния ден, която е определяща кой всред испанеца и поляка ще излезе в мача за купата в неделя, мина напълно под превъзходството на сервиращите, като пробивите в дуела отсъстваха. Алкарас въпреки всичко запазваше по-голямо успокоение във значимите моменти, след това оказало се основно, безгрешно изпълняваше обичания си удар в лицето на късата топка и чудесно организираше своите офанзиви, като всичко това наклони везните в негова изгода, с цел да победи след 7:6(5) 7:6(2), заковавайки часовника на 2 часа и 5 минути. 18-годишният представител на,,Академия Надал " в дебютния си край от сериите,,Мастърс 1000 " ще спори за купата против Каспър Рууд, който също произлиза от академията на Матадора.

В началото на срещата двамата тенисисти се позоваваха на най-силните способи в играта си, заради което завладяващите мигове отсъстваха. Хуркач пръв съумя да стигне до брейкбол, само че младокът прибегна към обичаната си къса топка и се измъкна от комплицираната обстановка. С течение на времето испанецът намираше все по-добре своя темп, като даже разполагаше с благоприятни условия за пробив, само че с помощта на мощни сервиси полякът си обезпечи нужното предимство и вкара частта в законосъобразен тайбрек. Световният номер 10 поддържаше надзор над протичащото се в дългия гейм, само че миг на обезверение в играта му съобщи водещата роля в полето на Алкарас, като той от своя страна за следващ път си обезпечи нужното преимущество с къса топка, достигайки сетбол, който осъществя след ослепителен ретур, с цел да отмъкне откриващия сет.

Шампионът от NextGen Финалите продължи мощното си показване в началните минути на втората част, като разполагаше с брейкбол, само че международният номер 10 резервира хладнокръвие и го отрази. Последвалата доминация от страна на подавачите се простираше до самия завършек на сета, преди Хуркач да си обезпечи опция за пробив с едно от изпълнителнията на шампионата, само че положителната отбрана на испанеца за следващ път си пролича и станахме очевидци на нов дълъг гейм. В тайбрека, за разлика от този през първата част, Алкарас диктуваше събитията на корта, печелеше лесни точки от непредизвикани неточности на своя съперник и с елегантен форхенд стигна до крайния триумф, който го класира за финала и в неделя ще има опция да се трансформира в най-младия първенец в шампионатите от сериите,,Мастърс 1000 ".

TEENAGE DREAM
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР