Кариерното развитие на всеки човек зависи до еднаква степен от

...
Кариерното развитие на всеки човек зависи до еднаква степен от
Коментари Харесай

8 грешки на работното място, които развалят имиджа ви

Кариерното развиване на всеки човек зависи до идентична степен от качествата му и държанието му в работна среда. 

Така да вземем за пример без значение какъв брой подобаващи сте за позицията, какъв брой опит имате и какъв брой квалифицирани сте за нея, в случай че не умеете да се държите като експерти и информационните ви умения куцат, доста евентуално е от отдел “Човешки запаси ” да предпочетат различен претендент.

На подсъзнателно равнище всеки от нас желае да бъде харесван, а за работните взаимоотношения това е изключително значимо. Според Кристин Кауфман, създател на коучинг компанията Alignment, положителната оценка от страна на сътрудниците е най-важна, изключително в първите дни на нова работа.

“Следващият път, когато някой ви каже, че не е толкоз значимо дали хората ви харесват, а е по-важно да ви почитат, предлагам да им зададете един елементарен въпрос: Ако има различен човек, който може да се оправи с работата И по едно и също време с това е харесван, с кого бихте желали да работите вие, ” споделя Кауфман. Вярваме, че всеки от нас ще отговори по еднакъв метод на този въпрос, по тази причина потърсихме и малко професионални препоръки по отношение на държанието, което кара сътрудниците ни да не гледат с положително око на нас.

 8 неточности на работното място, които скапват имиджа ви

Закъсненията

На всеки може да се случи да попадне в запушване или превозът, с който избира да се придвижва до офиса, да се повреди. Но тези извинения правят работа единствено един път или два пъти. Честото им потребление приказва за а) неистина и б) индиферентност. Колегите ви стартират да подозират, че просто не ви е грижа по кое време ще отидете на работа, тъй като в противоположен случай бихте се постарали да тръгнете малко по-рано. Още по-зле е, в случай че се постанова те да ви заместват, до момента в който пристигнете в службата.

Болничните

На всекиго се случва да се разболее и тук не става дума за тези моменти. Но какъв брой постоянно можете да се разсъните заран и просто да решите, че през днешния ден не ви се върви на работа, преди сътрудниците ви да заподозрат? За никого от тях не е прелестно, изключително в случай че пък се постанова и да ви прикриват пред шефовете.

Бъркотията

Артистичният безпорядък е нещо, което можете да си позволите на бюрото у дома. В работата обаче това приказва за неорганизираност, а точно такова усещане не бихте желали да оставяте. Отделяйте по няколко минути вечер, преди да си тръгнете, с цел да разчистите работното си място и да подредите нещата, които ще ви трябват за другия ден.

 8 неточности на работното място, които скапват имиджа ви

Прекъсването

Няма нищо по-грубо от това да започнете да изказвате личното си мнение по средата на изречението на различен човек. Това важи с още по-голяма мощ за съвещанията и работните срещи. Ако нещо изникне в главата ви, до момента в който ваш сътрудник приказва, запишете си го, а по-късно го кажете, когато той е завършил.

Шумът

Никак не е мъчно да спрете или най-малко да намалите звука на телефона си, изключително когато работите в стая с повече хора. Това важи и за звуците, издавани от всевъзможни чат приложения, а и тези, които употребявате на компютъра си. Дори дребният звук може да разсейва сътрудниците ви от работата им, а евентуално не желаете това да се случва и на вас.

Личните позвънявания

Никой не желае да слуша по какъв начин си записвате час за лекаря или фризьора, нито пък какво имате да кажете на майка си или половината си. Разпределете персоналните си позвънявания във времето, в което не се намирате в офиса или най-малко ги оставете за обедната си отмора.

E-mail етикетът

Спрете да натискате бутона “Urgent ” за всевъзможен вид преписка, в случай че тя в действителност е значима и незабавна. Не изпращайте имейли когато и да е на деня и се старайте да не бъдете груби в писмена форма. Ако въпросът, който разисквате, е мъчно да бъде разискван по имейл, тогава се обадете на отсрещната страна и си уговорете персонална среща.

Въпросите

Искайте помощ от сътрудниците единствено при положение, че сте създали всичко допустимо, с цел да се справите сами с казуса, само че въпреки всичко не сте съумели. Не ги откъсвайте от работата им без да има значима причина за това.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР