Кариерата на легендата в тениса Рафаел Надал ще приключи през

...
Кариерата на легендата в тениса Рафаел Надал ще приключи през
Коментари Харесай

Надал спира с тениса през 2024 година!

Кариерата на легендата в тениса Рафаел Надал ще завърши през 2024 година Това съобщи самият испанец на конференция, в която разяснява своето здравословно положение, което напоследък не му разрешава да се състезава на най-високо равнище.

" Матадора " заяви, че няма да вземе присъединяване в своя най-успешен шампионат - Ролан Гарос, в който е триумфирал цели 14 пъти.

" Възстановяването от травмата, която получих в Австралия, не се разви по този начин, както бих желал. Затова и присъединяване ми на Ролан Гарос става невероятно. По това време няма да мога да бъда на Ролан Гарос. Знаете какво значи този шампионат за мен, можете да си визиите какъв брой ми е мъчно. Нямам желание да играя през идващите няколко месеца.

Въпреки че успехите постоянно си остават победи в чужбина, в персонален проект с ежедневната работа това бяха в действителност сложни години. Беше ми мъчно да имам последователност във всяко отношение, изключително поради физическото ми положение.

Не беше допустимо, към момента не съм подготвен да се състезавам. Трябва да спра спортната си кариера. Ще се опитам да възстановя тялото си през тези месеци, няма да дефинирам дата за завръщането си. Когато се усещам физически подготвен, стартирам изначало. За мен е цел да се опитам да се върна до края на годината и да мога да играя на Купа Дейвис. Ще опитам да посрещна идната година с гаранции. Мисля, че ще ми е последната година ", заяви Надал за решението си да спре с тениса през 2024 година
 Промяна в Ролан Гарос
Промяна в Ролан Гарос

Ето детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР