Кардиологът проф. Марчев разказа за експеримент в САЩ, при който

...
Кардиологът проф. Марчев разказа за експеримент в САЩ, при който
Коментари Харесай

Кардиолог разкри неочакван ефект от кафето

Кардиологът проф. Марчев описа за опит в Съединени американски щати, при който на 150 индивида в търговски център са били дадени кафета, а на още толкоз –същите питиета, само че без наличие на кофеин в тях. Изследването посочило, че клиентите, изпили естествени кафета, са пазарували с 30% повече от останалите. „ Кофеинът е мозъчен стимулант, който подтиква производството на допамин ”, изясни кардиологът. По думите му това спомага за импулсивните покупки в магазина. Професорът удостовери статистика, съгласно която хората, пиещи приблизително сред 1.5 и 3.5 кафета на ден живеят по-дълго от тези, които не употребяват черната напитка.

В студиото на " Събуди се " той разяснява изгодите и вредите от цигарите, кафето и закуската

Друго изследване демонстрира, че тези от нас, които закусват, имат доста по-нисък риск от болести на мозъка. Обяснението на лекаря е, че будуващите до късно през нощта хора не обичат да закусват заран, а това единствено по себе си води до мозъчни нарушавания.

Проф. Марчев разяснява и неразрешеното от към този момент 10 години тютюнопушене на закрито у нас. „ Цигарите са нездравословни и би трябвало да бъдат спрени. Ние се борим хората да спрат да пушат, а не да сменят типа цигари ”, безапелационен е кардиологът.

Той не скри насладата си, че на нашия пазар са към този момент две медикаменти, с които страдащите от сърдечна непълнота живеят по-дълго. Те помагали и за диабет, и на бъбреците. Част от цената на тези медикаменти даже се покрива от Здравната каса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР