Каравелово, Богдан, Слатина, Трилистник - имена на български села, връхлетяни

...
Каравелово, Богдан, Слатина, Трилистник - имена на български села, връхлетяни
Коментари Харесай

Мъж разказа за доброволците в Карловско: Хвърлиха се като лъвове, видях страшна всеотдайност

Каравелово, Богдан, Слатина, Трилистник - имена на български села, връхлетяни внезапно от водно злополучие. Апокалиптичната панорама на домове, прегазени от тонове тиня и наноси и дървета по улиците сподели единствено част от ужаса на станалото.

Трагедията на локалните не остави хора от цялата страна безучастни. Дарения идват от разнообразни точки на страната, а доброволци идват намясто, с цел да оказват помощ с труда си, помагайки на потърпевшите.

Един от локалните споделя своята благодерност към тези " сърцати и работливи хора ", които му подали ръка в Деня на Съединението.

" Хвърлиха се като лъвове, видях страшна безрезервност от другари, родственици, комшии, съселяни и доброволци от Плевен и Казанлък ", написа Сашо Маринов, който споделя обява в една от групите на Карлово в мрежата.

" Не знам по какъв начин се случи, само че всички в процеса на работа се усмихвахме много постоянно, шегувахме се между тях, беше даже занимателно ", споделя той.

" Бъдете благословени, ХОРА! Радвам се, че през днешния ден бяхте до мен. И знайте -  Доброто, положително ражда, в никакъв случай не се съмнявайте, че добрината Ви няма да бъде забелязана. Благодаря Ви! ", написа Маринов.

Вижте цялото му обръщение, оповестено без интервенция:

Искам да изкажа моята най-искрена признателност на тези сърцати и работливи хора. Някои ги няма на фотографията, само че те си знаят кои са, и не по-малко им благодаря.

Днес те взеха решение този ден, Ден на Съединението на България, да бъдат съпричастни и да оказват помощ, с каквото могат. Хвърлиха се като лъвове, видях страшна безрезервност от другари, родственици, комший, съселяни и доброволци от Плевен и Казанлък.

Доброволците, които бяха при мен, пристигнаха с помощ, събрана от тях и техни съграждани - под формата на храна, вода и неща от първа нужда.

Не знам по какъв начин се случи, само че всички в процеса на работа се усмихвахме много постоянно, шегувахме се между тях. Беше даже занимателно. Накараха ме да не помни за стихията, която мина през домовете ни. Бъдете благословени ХОРА! Радвам се, че през днешния ден бяхте до мен. И знайте-  положителното, положително ражда, в никакъв случай не се съмнявайте, че добрината ви няма да бъде забелязана. Благодаря Ви!
P.S. Благодарност и към всички хора(представители на компании, БЧК и доброволци, ), които минаваха много постоянно през всички изумени от стихията домове и предлагаха: вода, храна и неща от първа нужда. Карловецът не споделя името на селото, в което се срещнал с доброволците. Но ни демонстрира нещо надалеч по-ценно. Доброто сплотява пред лицето на нещастието, а в страната съпричастните не са необичайност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР