Карантинираните трябва да спрат да не спазват карантината. Знам за

...
Карантинираните трябва да спрат да не спазват карантината. Знам за
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Има хора, които ходят на работа, въпреки че са карантинирани

" Карантинираните би трябвало да спрат да не съблюдават карантината. Знам за хора, които не престават да вървят на работа. Има и такива, които не престават да считат, че няма подобен вирус и всичко е доктрина на конспирацията ". Това сподели пред Нова тв шефът на „ Пирогов ” проф. Асен Балтов. "
Той разяснява и прогнозата за 45 000 жертви на ковид в България:
" Мисля, че това е прекомерно тежък сюжет - 45 000 умряли, само че едно към 5 000 до края на годината въобще не е надалеч от действителността, за жалост ", сподели проф. Асен Балтов. " Стадният имунитет - нещо, което беше безусловно неприемливо . Да настояват хора, че имало стаден имунитет. Това не е един елементарен грип. Всички знаем - прекарват грипа, две седмици, всичко се оправя. Но тук не е по този начин. ", ядоса се Балтов.
Оказа се,че през миналото денонощие доктор от Пирогов е изгубил борбата със болестта, това развълнува още повече професора.
" Моля ви, желая да изкажа съболезнования. Почина доктор Желязкова - дълготраен акушер гинеколог в Пирогов. Това беше много сериозен удар и за болничното заведение ", прочувствено сподели шефът на Пирогов. " Тежко е, тъй като една болница, която си виждал по какъв начин разцъфва и бавно лека се построява и виждаш по какъв начин всичките й здания вървят - обновяват се. И идва един миг, в който би трябвало безусловно да се пренастроиш. Не го споделям с неприятно, знаем какво се изисква от нас, виновни сме. Направили сме цялостна метаморфоза на болничното заведение, с цел да поемем огромния удар от натиска от нуждаещи се ".
 Дъщеря на умрял от ковид оказва помощ с топъл обяд на медиците Дъщеря на умрял от ковид оказва помощ с топъл обяд на медиците
Той беше много деен човек – играеше футбол всяка седмица, плуваше, спортуваше. Влоши се безусловно за часове – направиха в...
" Не обвинявайте ограниченията, в случай че хората носеха тези обикновени неща " - сподели Балтов маска в ръката си - " както не сме спрели да го приказваме към този момент 8 месеца. Не сме спрели да приказваме, че би трябвало да се съблюдават обикновените неща. Ето това е зложелател номер едно на вируса и го удостоверявам " - още веднъж акцентира смисъла на защитните маски шефът на Пирогов.
" Това няма да ни отнеме независимост, няма да ни направи самостоятелни. Не може да има надзор, когато някой не желае да има надзор. В смисъл самият човек споделя, от кое място накъде ще нося маска. ", отговори той на въпрос дали контролът не липсва сега.
" Ако хората можеха да се самоуправляват , нямаше да има потребност от такива, които да ги ръководят ", влезе с имитация водещият Виктор Николаев.
Как ще се реорганизират лечебните заведения в бъдеще - една за Коронавирус и другите чисти - работещ вид ли ще бъде?
" В огромните градове е безусловно допустимо да има единствено Коронавирус болница. На национално равнище по-скоро ще има една Коронавирус болница, която да поеме характерните потребности, тъй като това, което не доближава в София сега е така наречен реаманиционни кревати . Ние колкото и да се стараем, не можем да поемем напълно нуждата от тях. И има дефицит. ", сподели Балтов.
 Поредни върхове: 4 828 души инфектирани с ковид за ден, над 1 200 са оздравели Поредни върхове: 4 828 души инфектирани с ковид за ден, над 1 200 са оздравели
Броят на новите случаи на ковид означи растеж и като безусловно число, и като %. За 17 ноември са регистрирани рекордните 4 828...
Защо не доближават? " Те са задоволително, в случай че вътре всички заболели са интубирани, само че не са. И по тази причина има и подобен проблем, отговори той.

Що се отнася за по-малките градове. Както сподели и проф. Гайдарски - една област с една огромна болница с доста клиники и отделения, може да има част от нея с Коронавирус пациенти или поделение. Но не може цялата болница да се вземе или да остане чиста, продължи професора.
Правилна беше тактиката да не се дефинира през цялото време такава Коронавирус болница, тъй като не може да се съхраним да сме чисти. Няма по какъв начин когато влез пациент, който не познаваш, не е проучен - той може да е притежател, може още да не инфектиран. Изследваш го, негативен и след два дни се позитивизира за ковид. В следствие той към себе си заразява, изясни Балтов.
Според мен на този стадий от разпространяване на инфекцията няма по какъв начин да се затворят примерно covid леглата в Пирогов . 357 се лекуват с днешна дата, 34 са интубирани. Общият потенциал на кревати е 446 кревати за ковид, сподели още той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР