Карантината за болни от коронавируса и техни контактни да отпадне,

...
Карантината за болни от коронавируса и техни контактни да отпадне,
Коментари Харесай

Без карантина за коронавирус: Здравните власти предлагат отпадането на задължителната изолация

Карантината за заболели от ковид и техни контактни да отпадне , предложиха през вчерашния ден от здравното министерство. Причината е ниското разпространяване на инфекцията у нас.

След огромните талази от предишния май насам броят на инфектираните се задържа релативно невисок. През последния месец те са приблизително по 100 нови случая на 24 часа.

През последното денононощие има 77 нови заболели. Въпреки слабото разпространяване 239 пациенти са в болница. Има и двама умряли.

В момента у нас циркулира разновидността на „ Омикрон “ XBB.1.5, добави тя

Как реагират лекари на концепцията за отпадане на карантината и крие ли това риск?

Медиците споделят болните са намалели, само че ковид не е липсващ. Според доктор Атанасов, анулацията на карантината по образеца на други страни може да е рискова у нас.

„ Когато имате предпазено от тежко протичане население, може да се разреши някакво разпределяне на ограниченията. В България продължаваме всеки ден да имаме смъртни случаи от тази зараза. COVID-19 си остава по-опасен, тъй като може да отключи вторични затруднения. Поне за болните с потвърдена зараза да си остане условието 5-7 дни да си останат у дома “, разяснява доктор Александър Атанасов.

То беше оповестено през януари 2020 година

Здравният министър изясни, че концепцията за рухване на карантината е пристигнала, откакто Световната здравна организация разгласи завършек на изключителното състояние поради ковид.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР