Карантината принуди хората да бъдат доста креативни в намирането на

...
Карантината принуди хората да бъдат доста креативни в намирането на
Коментари Харесай

7 старомодни хобита, които се завръщат в карантината

Карантината принуди хората да бъдат много изобретателни в намирането на способи да прекарат времето си. И мнозина, се оказва, намират ентусиазъм в предишното. Старомодните занимания се връщат на напред във времето, откакто пандемията трансформира метода на живот. Животът се забави за огромна част от света, което докара до възобновление на действия, които изискват самообладание и вложения. От плетене и шиене до печене на самун, това са старомодните занимания, които оказват помощ на хората да изкарат по-леко изолацията.

Ето няколко от тях:

Аранжиране на цветя

Много хора обичат градинарството, само че не всеки разполага с градина или тераса. Затова тук идва мястото на аранжирането на цветя. Подреждането освен ще внесе цвят и мирис в дома, само че и ще помогне за основаване на въодушевление и прохлада. Освен това през днешния ден се оферират комплекти за аранжиране на цветя, с които всеки може да стартира.

Оригами

Оригами - изкуството на прегъване на хартия в забавни и неповторими творения - е развлекателна активност, която става известна в Япония през 17 век и от този момент не стопира да буди интерес. Оригами е идеалното средство за разпръскване, ангажира мозъка и ръцете. Ако човек е нов в това занимание и желае да се научите повече за това изкуство, може да откри в интернет доста схеми за оригами, в това число и уроци за начинаещи.

Гоблени

Шиенето не е просто успокояващо занятие. То оказва помощ за разпределяне, понижава нервното напрежение, подтиква мисленето, концентрацията и координацията на придвижванията.

Що се отнася до диамантените гоблени, те са ново занимание, което идва от Изтока, само че стартира да става все по-популярно в целия свят. Всъщност това е актуален прочит на остарелия гоблен, само че е по-подходящ за хора, които нямат гения да боравят с иглата.

Лепенето на е тип редене на мозайка, като се употребяват блестящи фасети, които се залепват. За това обаче се изисква доста внимание и централизация, самият развой може да се дефинира даже като медитация, а доста хора отпочиват и релаксират по този начин.

Има разнообразни по величина, жанр и компликация диамантени гоблени, тъй че всеки може да откри своя.
Освен това в този момент, когато хората могат да спрат и да намерят време в този забързан и стеснен от периоди свят, намирането на време за едно сходно занимание е повече от желано.

Градинарство

Ако аранжирането на цветя не се харесва от всеки, досегът с природата може да се реализира с градинарство. В последните години на мода е градското земеделие, а развъждането на зеленчуци на терасата или на покрива на блока е освен метод да бъде човек по - еко и да живее по - стабилно, само че и превъзходен метод да придобие нови познания и умения.

Добре е начинаещите е да стартират от малко и с времето да прибавят повече към градината. Например няколко саксии с билки, които са лесни за развъждане и не се нуждаят от доста поддръжка, а на по-късен стадий да се мине на ягоди, домати или краставици.

Приготвяне на самун

В обществените мрежи можеше да се видят доста типове домашно подготвен самун. Може би, тъй като печенето е потвърдено средство за облекчение на напрежението. Освен това преследването на ежедневни креативен цели, като да вземем за пример основаване на нова рецепта, оказва помощ на младежите да мислят по-позитивно.

В месенето на хляба има една особена магия - от пресяването на брашното, през изработката на кваса, до омесването и печенето. А ароматът на прясно подготвен самун не може да се съпостави с нищо. Освен това по - смелите могат да опитват с спомагателни съставки и аромати.

Редене на пъзели

Това занимание е харесвано обичайно от децата, само че също така е и отлично фамилно развлечение. Реденето на пъзел може да бъде несъмнено като предизвикателство за време. А най- хубавото е, че ускорява концентрацията, мисленето, фокусът и логиката. Доказано е, че реденето на пъзел може да ви отвлече човек от възприятието на безпокойствие.

Настолни игри

Игрите не са единствено електронни или видео. Игрите от времето преди ерата на Интернет бяха не по - малко увлекателни и завладяващи. Но това се разбра в този момент, когато хората като че пробват да прекарват по-малко време надалеч от екраните. Настолните игри са един от най-лесните способи човек да се свърже с хората към него и изцяло да откъсне мозъка си от житейските грижи, тъй като би трябвало да бъде зает и да участва там. А най-хубавото е, че физическите игри нормално са доста по-достъпни и доста разнородни.

А кое е вашето обичано старомодно занимание?
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР