Караманци. Централният лъч на ДПС присъства на митинг, посветен на

...
Караманци. Централният лъч на ДПС присъства на митинг, посветен на
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Мустафа Карадайъ, ДПС: От историята трябва да се учим, младите носят енергията за промяна!

Караманци. Централният лъч на Движение за права и свободи участва на протест, отдаден на 10-то майските събития от 1984г. в село Караманци, община Минерални бани, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи .
Ние тези грозни процеси няма по какъв начин да не ги почитаме, да не си спомняме. Те са част от нашата история, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на своето изявление. Ние от тези процеси би трябвало да се учим, а не да живеем с страстта на тези времена. Трябва да живеем с страстта на 21. век, акцентира той. Тези грозни процеси се случваха тъй като бяхме разграничени. Ние се обединихме първо с болката, след това с страстта и най-после с партията. Ние знаем цената, която плащаме когато сме разединени и силата, която я имаме когато сме обединени, разгласи Карадайъ. Затова сме признателни на нашите герои. Те ни демонстрираха по какъв начин би трябвало да заставаме срещу тоталитарна власт, система и наказателен уред на страна в името на правата, свободите и човешкото достолепие, добави водачът на Движение за права и свободи.
За идните европейски избори водачът на Движението съобщи, че Движение за права и свободи знаем, че силата на младите носи смяната, тя е нужната сила за смяна. Но единствено тя не е задоволителна. Нужна е и мъдростта на опитните, акцентира той. Затова с нашата листа има последователност. Затова в нашата листа има последователност сред мъдростта на опитните и силата, силата и знанието на младите, попълни лидерът на листата на Движение за права и свободи.
Мустафа Карадайъ разяснява и проблема с печатането на учебници по майчин език като изясни, че Министерски съвет не се ангажира с печатането им. Той разгласи, че Движение за права и свободи се ангажира с печатането на учебници за проучване на майчин език.
Преди 35 години тук стартира съпротивата против тоталитарния режим, сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи и депутат от Хасково Йордан Цонев. „ Преди 30 години тук и в цялата страна доктор Ахмед Доган и неговите сподвижници провеждат от пандиза съпротивата против режима, който беше свален и в България настъпи смяната, сподели още той.
Цонев акцентира, че десетилетия по-късно Движение за права и свободи споделя още веднъж на цяла България и Европа, че борбата за права, свободи и тъждество сред хората още не е завършила. Тя е ежедневна борба. Това, което се случва в Европа, походът на национализма, това което се случва в България – включването на националистите във властта не е предизвестие само към Европа. Това е действителна заплаха, разгласи Цонев. Случващото се в България през последните години също е действителна заплаха. И всички ние още веднъж би трябвало да станем знак и мотор на смяната. Промяната, която би трябвало да настъпи в Европейски Съюз е да не ръководят националистите, Европейски Съюз да се върне към правилата, с които е основан – приятелство и съгласие сред хората и мир, съобщи Йордан Цонев.
На митинга участваха и ръководителят на Младежко Движение за права и свободи и евродепутат Илхан Кючюк, евродепутатът Искра Михайлова, членът на ЦОБ Станислав Анастасов, регионалният ръководител Ерджан Юсуф, националният представител Хайри Садъков, претендентите за евродепутати от листата на Движение за права и свободи Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Антоанета Асенова, Петър Чобанов, Танер Кабилов, Сунай Якуб и Цветан Енчев, общински кметове и общински ръководители на Движение за права и свободи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР