Каракачанов говори пред медиите след като се включи в тържествен

...
Каракачанов говори пред медиите след като се включи в тържествен
Коментари Харесай

Нагъл агент Иван от ДС нападна пилотите и ги обвини в създаване на ситуация

Каракачанов приказва пред медиите откакто се включи в церемониален обред в парка "Генерал Лавров " край Горни Дъбник, където взе участие в отбелязването на 140 години от боевете по тези места по време на Руско-турската война, съобщи БНР. И макар че остави усещане, че още не е осведомен в елементи, министърът безочливо добави съмнение:

„ Може би някои напълно изкуствено основават тази обстановка. Аз съм споделил каква е моята упоритост – първо, поддръжка и рационализация на в този момент съществуваща техника, договаряния за закупуване на нов изтребител и споделям нов изтребител и съм го казвал доста пъти и се удивлявам, че не са ме чули”.

"Това, което съществува в авиацията, е проблем, тъй като доста години не е обръщано съществено внимание ".

Така вицепремиерът и боен министър формулира отговора си във връзка отхвърли на военни ни водачи да се включат в подготвителни полети на съветстките МиГ-29, с които разполага армията ни, от авиобаза "Граф Игнатиево ". Причината за протеста на тренировките на летците била, че не се усещат задоволително сигурни и готови, с цел да метят. Военната авиация обаче извършва уговорките си по наряди за отбрана на военновъздушното пространство.

Каракачанов обаче не конкретизира кого има поради. Вместо това изрази удивление, че чак през днешния ден водачите в „ Граф Игнатиево” са разкрили, че има проблеми с авиацията.

По думите му проблеми има не от 6 месеца или 1 година, а от десетилетия. И настоя:

"Много апелирам проблеми от болната глава да не се поставят на хубавичко.

Не одобрявам приказки за стачки и протести. Армията не е детска градина. " добави безочливо още вицепремиерът на изключителния брифинг.

"На тези, които ми приказват единствено за 9 нови изтребители, задавам въпроса, в случай че ние зарежем 43 самолета, които можем да ремонтираме, и ги изоставим в хангарите, с 9-те нови, които ще придобием един ден, считат ли, че ще решим казуса - няма да го решим. Нещата би трябвало да се движат редом - от една страна поддръжка и рационализация на съществуващата авиация и в това време водене на договаряния за закупуване на нови изтребители. Това, което е правено 25 години за мен е закононарушение. Защо тогава не са сложили въпроса тези будни съвести? ", попита вицепремиерът.

Още през 2015 година тогавашният началник на Военновъздушни сили ген. Румен Радев разгласи, че подава оставка, тъй като авиацията ни е в сериозно положение. Премиерът Бойко Борисов тогава настоя Радев да отдръпна оставката си и това се случи против заричане да се пристъпи незабавно стабилизиране на военната авиация - обезпечаване на бойни наряди във Военновъздушни сили и минимална летателна активност. Радев обаче заяви тогава, че мярката ще има кратковременен резултат.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР