Капитанката на българския национален ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова

...
Капитанката на българския национален ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова
Коментари Харесай

Симона Дянкова: "Чакахме това наше чудо и то се случи"

Капитанката на българския народен отбор по художествена гимнастика Симона Дянкова съобщи, че всички от състава са доста щастливи от извоюваната купа на Олимпиадата в Токио, съобщи Българска телеграфна агенция.

Възпитаничките на Весела Димитрова победиха изрично на Игрите в японската столица и донесоха първо олимпийско злато за България в този спорт.
" Много ме щастливи. В момента ни е мъчно да приказваме и да мислим. Трудът ни се възнагради. Работихме доста през последните пет години, минахме през доста неща и чакахме това наше знамение и то се случи. Това значи доста за нас. Ние се възхищаваме на всички български спортистки и гимнастички. Имаме страхотни образци. Това ние да станем олимпийски шампионки е неповторимо. От самото начало, откогато ни събраха, единственото ни предпочитание е да станем олимпийски шампионки. Не сме си пожелавали друго - международна или европейска купа. Искаме да благодарим на всички, които са станали толкоз рано в България, с цел да ни гледат и да ни поддържат. Усещахме тяхната поддръжка през всичките тези години, имаха вяра в нас и ни споделяха, че златото ще е наше. И това се случи. Благодарим и на нашите треньори и на целия екип, който работи с нас, тъй като ние сме едно огромно семейство ", съобщи Дянкова, която тази вечер ще бъде знаменосец на България в церемонията по закриването на Олимпиадата.
" През годините, съвсем всяка година имаше международно и европейско, само че купата все ни се изплъзваше. Казахме си, дай Боже да ни чака олимпийското злато и ето, че успяхме да го реализираме ", щастлива беше Лаура Траатс.
" Това, че успяхме да реализираме фантазията си сега надминава всичко. Надявахме се на правдивост и за нас. Щастливи сме ", добави Мадлен Радуканова.
Стефани Кирякова пък н криеше сълзите си след огромната страсти от триумфа.
" За тези сълзи сме си мечтали в последните пет години и всяка заран сме се събуждали само и единствено с мисълта какъв брой доста желаеме да стигнем дотук. Имам възприятието, че някой по-късно ще ме ощипе, ще съм в леглото и ще би трябвало отново да изживея днешния ден, а това е доста ужасно. Но е истина и още не мога да допускам. Благодарим ти, Господи, тъй като този орден е нашето знамение ", сподели Кирякова.

Ерика Зафирова пък е признателна за решението си да се причисли към ансамбъла, откакто преди този момент се състезаваше в самостоятелната конкуренция.
" Аз към този момент съзнавам, че съм направила най-правилното решение в спортната си кариера Благодаря ти, господи, че ми даде тази концепция в главата ", разяснява тя.
Момичетата благодариха и на някогашните си съотборнички Елена Бинева и Теодора Александрова, които се отхвърлиха по време на олимпийския цикъл поради травми.

" Благодарни сме и на двете, Теди беше в самото начало, първата година беше с нас, взехме орден от международно състезание. Искаме да кажем на Ели, че доста я обичаме. Тя беше до последно с нас и още е. Сигурна съм, че сега е доста щастлива. Тя вярваше постоянно в нас ", сподели Дянкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР