Капитанът Роберт Левандовски се превърна в най-възрастния голмайстор в историята

...
Капитанът Роберт Левандовски се превърна в най-възрастния голмайстор в историята
Коментари Харесай

Левандовски записа името си във футболната история на Полша

Капитанът Роберт Левандовски се трансформира в най-възрастния голмайстор в историята за полския народен тим по футбол, който надделя Латвия с 2:0 в контрола с Якуб Пьотровски в титулярния състав.

Пьотровски, халф на българския Лудогорец, бе сменен в 61-та минута от футболиста на Арис Лимасол - Карол Струски.

Пжемислав Франовски означи първия гол за поляците в седмата минута след асистенция на Никола Жалевски, който подаде и за попадението на Левандовски в 48-та.

Така нападателят на Барселона стана най-възрастният изпълнител в историята на Полша на 35 години и три месеца, изпреварвайки Лучан Брихчи. Той е вкарал през 1969-а на възраст 35 години и два месеца.

С гола си във вторник Левандовски също по този начин приближи Ромелу Лукаку в класирането по попадения за национални тимове в Европа. Той има 82 гола и един по-малко от белгиеца. Унгарецът Ференц Пушкаш е втори в тази ранглиста с 84 гола, а Кристиано Роналдо е неосъществим на върха със 128 за Португалия.

Поляците не съумяха да се класират непосредствено за европейските финали и ще играят баражи през март. В полуфиналите Левандовски и компания ще срещнат Естония и при победа ще се изправят против Уелс, Украйна, Финландия или Исландия.
 В Полша се надяват Левандовски да завоюва
В Полша се надяват Левандовски да завоюва " Златната топка "

Капитанът на " Дружина полска " е в разширения лист с топ 30 на света
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР