Капитанът на Олимпиакос Костас Папаниколау застана пред камерата на Sportal.bg,

...
Капитанът на Олимпиакос Костас Папаниколау застана пред камерата на Sportal.bg,
Коментари Харесай

Костас Папаниколау пред Sportal.bg: Везенков е един от най-истинските хора, които съм срещал

Капитанът на Олимпиакос Костас Папаниколау застана пред камерата на Sportal.bg , с цел да разкрие на какво се дължи триумфът на българската суперзвезда в състава на гръцкия гранд - Александър Везенков и какъв човек е той отвън игрището.

- Какво е чувството да бъдеш тук на Финалната четворка в Евролигата в Евролигата?
- Чувството да бъдем тук е необикновено. Именно за това се борим от началото на сезона - да бъдем измежду четирите най-хубави тима и да се опитаме да спечелим трофея. 

- Знам, че със Саша Везенков сте доста близки другари, кой е той отвън игрището?
- Саша Везенков е един от най-истинските хора, които съм срещал - на паркета и отвън него. Това, което той сподели по отношение на своя темперамент и метод на мислене, е правилно - той няма да се промени даже и след спечелването на премията. Той е работлив играч, желае да реализира доста в своята кариера и да помогне на тима си да стане част от историята на Евролигата. За нас е чест и наслаждение, че е наш съотборник, тъй като той заслужава всички неща, които му се случват. 

- Какво ти сподели преди да завоюва тази премия?
- За нас нямаше никакво подозрение, че Саша ще бъде най-полезният състезател. Това, което той направи от самостоятелна и отборна гледна е точка, е в действителност впечатляващо. Той е една от аргументите за това да бъдем тук и той заслужи премията си. Надявам се това да бъде първата от многото му награди.

- Виждам, че погледът ти е ориентиран от самото начало към почитателите на Олимпиакос на открито, по какъв начин се чувстваш с тези почитатели зад тила си всякога и в този момент?
- Феновете са доста значими за нас - те ни помагаха през целия сезон, без значение дали ставаше въпрос за хубавите или неприятните моменти. Ние се опитваме да печелим, с цел да ги вършим щастливи и това е най-важното нещо. Много сме радостни, че те са тук. Осъзнаваме какво им коства като финанси, с цел да са тук, само че все пак те още веднъж са до нас. 

- Какво очакваш от мача с Монако?
- Това е Финалната четворка и всеки мач би трябвало и ще бъде тежък. Не чакам нищо друго от здрава борба и дано по-добрият завоюва. 

- Последен въпрос обвързван със Саша Везенков. Ако би трябвало да го опишеш с три думи, кой е той?
- Везенков е работлив, има положително сърце и е страховит другар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР