Антъни Едуардс реализира 43 точки за победата на Минесота Тимбъруулвс

...
Антъни Едуардс реализира 43 точки за победата на Минесота Тимбъруулвс
Коментари Харесай

Антъни Едуардс изведе Минесота до победа над Денвър

Антъни Едуардс осъществя 43 точки за успеха на Минесота Тимбъруулвс като посетител със 106:99 над първенеца Денвър Нъгетс в първия мач от втория кръг на плейофите в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

За 22-годишния Едуардс това е персонално достижение в плейофите, само че то можеше да не се окаже задоволително на " горските вълци ", в случай че не бе навременното включване на аварийния център на тима Наз Рийд в последната четвърт на срещата.

Рийд, който бе избран за " Шести човек на годината " през този сезон, завърши с 16 точки, като 14 от тях пристигнаха в заключителния интервал. В него резултатът бе 84:84, само че Минесота реши мача със серия от 18:7, в която Рийд вкара 10 следващи точки за отбора си.

Още 20 точки за спечелилите вкара Карл-Антъни Таунс, а ветеранът Майк Конли приключи с " дабъл-дабъл " от 14 точки и 10 асистенции.

За Денвър Никола Йокич вкара 32 точки, само че сърбинът вкара единствено две от деветте си стрелби от тройката, както и едвам 44 % от игра. Майкъл Портър-младши приключи с 20 точки, а със 17 остана Джамал Мъри.

" Всеки в отбора има вяра на съотборниците си и това е ключът към нашите победи ", съобщи след срещата Едуардс, който стана четвъртият най-млад състезател в историята на НБА с три мача от най-малко 40 точки в плейофите.

Още през първото полувреме Едуардс имаше 25 точки на сметката си и приключи мача със пукотевица 17 от 29 от игра, с цел да помогне на Минесота да реализира петата си победа в пет мача от началото на плейофите.

Вторият дуел от серията е още веднъж в Денвър в нощта на понеделник против вторник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР