Капитанът на националния отбор по волейбол на България за мъже

...
Капитанът на националния отбор по волейбол на България за мъже
Коментари Харесай

Цветан Соколов: В националния отбор се вижда голям потенциал, трябва търпение към Николай Желязков

Капитанът на националния тим по волейбол на България за мъже Цветан Соколов даде малко видео изявление за БФ Волейбол, в което прикани за поддръжка към младия ни отбор, който демонстрира голямо предпочитание и капацитет за съществено израстване.

Соколов, който поради травма пропуща тазгодишното издание на шампионата Лига на нациите показа упованията си за идните четири дуела, които " лъвовете " ще изиграят в София против Иран, Австралия, Съединени американски щати и Бразилия идната седмица.

" Аз съм сигурен, че на родна земя, пред лична аудитория нещата ще стоят по радикално друг метод. Момчетата ще усетят поддръжката. Надявам се да зарадваме публиката, сигурен съм, че ще дойдат доста хора. Надявам се и притискам палци да де получи, тъй като всички знаят, че сме в миг на подмладяване на тима. Момчетата се раздават ужасно доста, демонстрираха го в мачовете. И в действителност се надявам да зарадваме публиката със страхотна игра и с победи ", разяснява Соколов.

Диагоналът на съветския Динамо Москва приказва и за представянето на българския отбор по време на първия шампионат в Отава предходната седмица и разкри, че е видял огромен капацитет и предпочитание у неговите съотборници.

" От видяното от предходните мачове мога да потвърдя, че се вижда огромен капацитет и голямо предпочитание. От това, което виждам - всеки един на игрището се раздава на най-много, със ужасно предпочитание, със страховит хъс, което в действителност е най-важното. Най-важното и за треньора е да вижда това в очите на своите състезатели, тъй като това е огромна причина за израстване като състезатели, за израстване като тим и да стартираме да играем доста по-добре. И както ви споделих - успехите ще дойдат скоро ", съобщи Цветан Соколов.



Капитанът на " лъвовете " добави, че му харесват вижданията на новия селекционер Николай Желязков и прикани да бъде проявено самообладание към неговата работа.

" За мен това е доста добър избор. Българин е нашият селекционер, настрана - играчите го познават. Имат ужасно отношение един към различен, има взаимно съгласие сред треньора и играчите. По време на тайм-аут се схващат с две думи, единствено с взор знаят какво би трябвало да създадат, къде би трябвало да отидат, в случай че приказвам кардинално за блок. Това е доста позитивно за един тим - да имаш положителни взаимоотношения с треньора. Да вярваш на треньора, това е най-важното. Ако играч има вяра на треньора, това значи, че постоянно ще дава най-много от себе си за него. Но ние би трябвало да разберем, че Николай Желязков сега пое тим, който е напълно възобновен. Трябва да му дадем тази религия, това самообладание, да му дадем картбланш да направи своя избор по какъв начин да играем, да покаже своята система на игра. Нека да бъдем малко търпеливи към него. Аз също имам религия в него, и то голяма. Зная неговите визии - по какъв начин желае да наподобява този тим. Виждания, които персонално на мен доста ми харесват. Говорил съм и с момчетата - те организират тренировки в ужасно въодушевление, постоянно отиват на подготовка с позитивизъм. А когато отиваш на подготовка с добра настройка и знаеш, че атмосферата вътре е доста добра, това е причина за триумфи ", показа българският играч.

Накрая Соколов разкри и малко повече за травмата си в гърба, изразявайки вяра тя изцяло да отшуми за Световното състезание през септември.

" Надявам се да се върна за Световното състезание. В момента се сготвям по самостоятелен проект. Възстановявам се от травма в гърба, която получих през сезона. Надявам се да съм подготвен на 100 % за подготвителния лагер и най-много за самото международно ", приключи Цветан Соколов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР