Капитанът на Едмънтън Конър Макдейвид подписа нов 8-годишен договор Ойлърс,

...
Капитанът на Едмънтън Конър Макдейвид подписа нов 8-годишен договор Ойлърс,
Коментари Харесай

Капитанът на "Едмънтън" подписа договор за 100 млн. долара

Капитанът на " Едмънтън " Конър Макдейвид подписа нов 8-годишен контракт " Ойлърс ", който ще го направи най-скъпоплатеният състезател в Националната хокейна лига (НХЛ).

Макдейвид, който е единствено на 20 години, подписва против сумата от 100 млн. $. Контрактът влиза в действие от сезон 2018-19, а за година той ще взима по 12.5 млн. $.

Центърът е считан за един от най-големите гении, като през 2015 година Беше определен под №1 в драфта от " Ойлърс ", а през този сезон оказа помощ на отбора да се класира за първи път в плейофите от 2006 година

Макдейвид завоюва " Харт Трофи " за най-полезен състезател в лигата за 2016/2017, откакто приключи като най-хубав изпълнител със 100 точки (30 гола и 70 асистенции).

Канадският център, който постоянно е сравняван като жанр на игра с легендата Уейн Грецки, съобщи, че с този дълготраен контракт е извършил фантазията си и се надява да помогне на клуба в най-скоро време да завоюва шеста купа " Стенли " и първа от 1990 година насам.

Общата стойност на контракта го подрежда на четвърто място в историята на лигата след Александър Овечкин ( " Вашингтон ", 124 млн. долара), Шей Уебър ( " Монреал ", 110 млн. долара) и Сидни Кросби ( " Питсбърг ", 104.4 млн. долара).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР