Капитанът на българския национален отбор по джудо Ивайло Иванов се

...
Капитанът на българския национален отбор по джудо Ивайло Иванов се
Коментари Харесай

Ивайло Иванов ще спори за златния медал на надпреварата от Големия шлем по джудо в Ташкент

Капитанът на българския народен тим по джудо Ивайло Иванов се класира за финала на шампионата от Големия шлем в Ташкент, Узбекистан.

В категория до 90 кг родният играч записа дотук в конкуренцията четири триумфа и по този начин по-късно през днешния ден ще се опита да стигне до втория си златен орден от сходно съревнование след Абу Даби през 2015 година, когато той победи при 81-килограмовите.

Днес Иванов започва с триумфи над казахстанеца Айдар Арапов и над руснака Елхан Едилсултанов, което осигуриха на нашето момче място в четвъртфиналите на шампионата.

В спор за влизане в полуфиналите българинът преодоля и международния вицешампион от Ташкент 2022 Кристиян Парлати от Италия, откакто италианецът получи трето предизвестие в продължението.

На последното ходило преди огромния край Ивайло Иванов надигра и бронзовия олимпийски медалист Давлат Бобонов от Узбекистан с " ипон ".

Така българинът си обезпечи конфликт с гърка Теодорос Целидис в битката за купата от конкуренцията в Узбекистан. Целидис има в своята кариера дотук две бронзови оценки от европейски шампионати, както и един бронз от шампионат от Големия шлем - в Астана през 2023 година.

Другият ни представител през днешния ден на татамито в Ташкент Борис Георгиев (100 кг) загуби на старта от поляка Пьотр Кучера след трето продупреждение в продължението, като срещата им продължи 5:42 минути.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР