Капитанът на България за Купа Дейвис Валентин Димов и един

...
Капитанът на България за Купа Дейвис Валентин Димов и един
Коментари Харесай

Валентин Димов и Алекс Лазаров: Дано повече хора ни подкрепят срещу Казахстан през есента

Капитанът на България за Купа " Дейвис " Валентин Димов и един от националите ни Александър Лазаров гостуваха в предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия тъкмо седмица след историческия триумф против Нова Зеландия и класирането за Световна група I в отборната конкуренция.

В студиото Валентин Димов дефинира това като най-големия триумф на българския тенис в отборните съревнования, а Алекс Лазаров разкри и каква е повода да се стигне до него.

" Аз съм доста благополучен постоянно, когато пристигна време за Купа " Дейвис ", тъй като тогава сме всички дружно като тим и вършим всичко дружно. Последните години има един доста огромен напредък освен за " Купа Дейвис ", само че и самостоятелно при всички нас. Това е в действителност ужасно. Мисля, че се събрахме един доста мощен тим, който следва ясна и избрана цел и се поддържаме. За мен това е най-голямата смяна в нашия отбор ", показа четвъртата ни ракета.

Двамата разясниха и идния конфликт с Казахстан през септември, като се обедниха към мнението, че се надяват повече хора да поддържат отбора ни през есента.

" По-скоро бихме избрали алена настилка навън, защото казахстанците през множеството време играят на твърда настилка. Смятам, че е огромно преимущество за нас, че сме домакини и имаме право да изберем настилката. Надявам се, че с изкачването ни в по-горна група и поддръжката на публиката ще стане по-силна, а това би било още един тласък за нас. Казахстан имат опитни играчи към топ 50 и обиграна двойка, тъй че няма да ни бъде елементарно, само че можем да се оправим ", съобщи Димов

" Най-важно е по какъв начин ние играем. Въпреки че сме доста по-назад по отношение на Саша Бублик в ранглистата, ние не сме по-некачествени тенисисти. В този спорт всичко е на психическа основа. Колкото повече хора дойдат, толкоз по-добре. Смятам, че България би била любимец против Казахстан на червени кортове ", добави Алекс Лазаров.

Валентин Димов показа още и какви са възможностите през септември да забележим у нас и първата ни ракета Григор Димитров, който не е играл за Купа " Дейвис " от 2015 година насам.

" Със сигурност ще има диалози. Не мога да кажа дали той сигурно ще играе или не. Смятам, че с него обаче бихме били в действителност по-силен тим. Всичко зависи от неговото предпочитание да поддържа тима и от неговата стратегия. Говорихме с Григор и преди срещата с Нова Зеландия и постигнахме сделка да се чуем още веднъж след конфликта, тъй че диалозите предстоят ", разяснява капитанът ни за Купа " Дейвис ".

Цялото изявление с Валентин Димов и Александър Лазаров гледайте във видеото





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР