Капацитетът на ЕС да спре олигарсите да получават средства от

...
Капацитетът на ЕС да спре олигарсите да получават средства от
Коментари Харесай

Евродепутатите искат по-строга защита на фондовете на ЕС срещу олигарски

Капацитетът на Европейски Съюз да спре олигарсите да получават средства от Европейски Съюз е стеснен заради мощно фрагментираните системи за докладване и неналичието на съдействие сред страните от Европейски Съюз.

В проектотекста си, който ще бъде разискван в сряда и подложен на гласоподаване в четвъртък, евродепутатите предизвестяват за „безпрецедентните размери“ на олигархичните структури в някои страни от Европейски Съюз, в които вземат участие членове на държавни управления и високопоставени политици. Те означават, че съгласно отчети, Виктор Орбан е „съсредоточавал и преразпределял финансови средства в интерес на тясното си обграждане посредством дотации за селското стопанство“ в Унгария. Както се разкри в Досиетата „ Пандора“, някогашният министър-председател на Чехия Андрей Бабиш е употребявал офшорно финансиране за закупуване на парцел във Франция.

Освен Унгария и Чехия, в проектотекста се загатва и „силно проблематичното“ неравномерно систематизиране на средствата от селскостопанските фондове на Европейски Съюз в България, Словакия и Румъния.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР