Капалъчаршия беше сцената на спиращо дъха представление тази седмица. Известните

...
Капалъчаршия беше сцената на спиращо дъха представление тази седмица. Известните
Коментари Харесай

Такова нещо не се беше случвало на Капалъ чаршия ВИДЕО/СНИМК...

Капалъчаршия беше сцената на спиращо дъха зрелище тази седмица. Известните австралийски играч Доминик Ди Томазо и турският състезател Хазал Нехир пробягаха трогателен мини маратон, минаващ по улици, а от време на време и даже по покривите на историческата Капалъ чаршия. Акробатичните им придвижвания по покривите спираха дъха на феновете.



Двамата спортисти се надпреварваха по начертания от тях маршрут сред 64 улици, 22 врати и близо 3600 магазина на Капалъ чаршия, проектирани като лабиринт. Появиха се вълнуващи фото и видео карета.



Световноизвестните състезатели обявиха, че за тях това е било историческо странствуване и са прекарали един паметен ден в и към историческата чаршия.

Със своите стотици години история, екзотична просвета. Капалъ чаршия е една от първите спирки на всеки, който посещава Истанбул. Това международно завещание, което епохи наред е приемало безчет гости с безспирната си динамичност, стана очевидец на изключителните гении на двамата посетители на Големия лабиринт, както я назовават някои.

Двамата рискови състезатели скачаха от покривите на чаршията, излетяха през прозорците и съумяха да обединят дейностите и историята. Докато двама способени състезатели на Ред Бул демонстрираха своите умения в неразбиране на жителите на базара, се получи занимателно преживяване да всички.



Това е един от най-големите и най-старите базари в света с 3600 магазина и приемащ сред 250 000 и 400 000 гости всеки ден. Капалъ чаршия нормално е мъчно място за навигация, само че Хазал и Дом действаха по неповторим синхрон.

„ Истанбул има необикновен темперамент “, споделя Доминик Ди Томазо. " Да си на покрива на Капалъ чаршия беше доста вдъхновяващо прекарване. Особено в случай че си мечтал да скачаш от покрив на покрив като нинджа, когато си бил дете.

Хазал, добави, че е доста щастлива от опцията да осъществя този план в Капалъ чаршия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР