Капачки за бъдеще реализира поредната си успешна инициатива, като дари

...
Капачки за бъдеще реализира поредната си успешна инициатива, като дари
Коментари Харесай

Капачки за бъдеще дари линейка на Педиатрията в София

" Капачки за бъдеще " осъществя следващата си сполучлива самодейност, като подари кола за спешна помощ за СБАЛ по Детски Болести „ проф. Д-р Иван Митев “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тази кола за спешна помощ отива за профилираната детска болница, по-позната измежду хората като Педиатрията в София. Линейката ще транспортира бебета и по-големи деца на територията на цялата страна всеки ден. Това съобщи в изявление пред БГНЕС основателят на „ Капачки за бъдеще ” Лазар Радков.

Радков изясни, че те поддържат контакти с много лечебни заведения в цялата страна. " Вече с много лекари сме построили връзка през годините. Нуждите в българското опазване на здравето не са една или две, те не са от през вчерашния ден, и ние се стараем да оказваме помощ там където е нужно, където можем и където това, което ще дарим, ще бъде употребявано доста и интензивно ", означи той.

По думите му това е четвъртата кола за спешна помощ, която подаряват, и е малко по-различна от другите, " тъй като в лечебните заведения имат доста инсталация, просто нямат уместно транспортно транспортно средство, в което да бъде конфигурирана тази инсталация. Ние го осигурихме, успяхме да го осигурим благодарение на всички хора, които поддържат акцията “Капачки за бъдеще ” като един коледен подарък. ", изясни той.

Радков означи, че нужният брой капачки за закупване на една кола за спешна помощ е друг, тъй като има редица фактори, като да вземем за пример дали колата за спешна помощ е нова, дали е втора употреба, дали е с съоръжение или е без съоръжение. " При тези коли за спешна помощ, които ги вършим безусловно от нищото, приказваме за сред 200-400 тона капачки. Тук приказваме за доста по-малко, тъй като това е автомобил, който е употребен, само че е в много положително положение и апаратурата ще бъде доставена и конфигурирана от самата болница ", посочи той.
Лазар Радков
Създателят на " Капачки за бъдеще " сподели, че получават много позитивни мнения. " Много хора се радват, че има доброволчество, само че хората си задават разумния въпрос " къде е страната, къде отиват нашите налози, по какъв начин се употребяват ", за какво би трябвало с капачки да купуваме коли за спешна помощ. Това в действителност са резонни въпроси, веселя се, че хората ги задават, тъй като всяко едно развито гражданско общество би трябвало да си задава такива въпроси. Ние не сме хората, които да отговорим на тези въпроси, ние сме хора, които сме дейни жители, организираме други хора, съумяваме да съберем средства по малко ексцентричен метод. Ние сме намерили метод да оказваме помощ, всеки би трябвало да оказва помощ там, където е мощен ", безапелационен е той.

Радков изясни, че имат проекти да дарят още една кола за спешна помощ следващата година. " Заради инфлация, война и прочие, цените се подвигнаха много. Сега вършим сметки дали ще успеем да осигурим средствата, тъй като с може би 30% нещата са нагоре. Хубаво е, че съумяваме да покажем на хората, че когато ние поставим старания можем да реализираме доста. Хората не могат да позволен какъв брой доста може да реализираме като гражданско общество и като доброволни и мислят, че всичко може страната. Държавата несъмнено има своите задължения и отговорности към нас и има какво да се желае там, само че ние като доброволци можем да създадем доста. ", сподели още той./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР