Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че едностранният отказ на

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че едностранният отказ на
Коментари Харесай

Меркел: САЩ подриват международния ред

Канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи, че едностранният отвод на Съединени американски щати от съглашението за нуклеарната стратегия на Иран подрива доверието в интернационалния ред, заяви немското издание Welt, представени от БГНЕС.
Според думите на канцлера, излизането на Съединени американски щати от договорката с Иран за нуклеарната му стратегия е нанесло съществени вреди на интернационалната общественост. Едностранният отвод от контракта „ подкопава доверието в интернационалния ред, погрешно е да се скапва едностранно съглашение, утвърдено от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, съобщи Меркел в хода на изявление в Мюнстер.
„ И в тежки времена ние вършим избор в интерес на усилване на многостранността. Това е задача, която седи остро пред нас “, съобщи канцлерът. Тя добави, че многостранността е застрашена освен от отхвърли от иранското нуклеарно съглашение, само че и от излизането на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата. При това Меркел добави, че към този момент не е известно до каква степен ще е жизнеспособна иранската нуклеарна договорка без Съединени американски щати.
Тя означи, че излизането на Съединени американски щати от съглашението с Иран не слага под въпрос съдействието сред Европа и Америка. „ Продължавам да се застъпвам за трансатлантическото партньорство “, акцентира Меркел.
РИА напомня, че по-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати излизат от съглашението с Иран за нуклеарната му стратегия, реализирано сред „ шесторката “ интернационалните медиатори (Русия, Съединени американски щати, Англия, Китай, Франция и Германия) през 2015 година. Освен това, американският държавен глава разгласи възобновяване на всички наказания, чието деяние бе прекратено като резултат от постигнатата договорка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР