Канцлерът на Германия Ангела Меркел предупреди съпартийците си, че трябва

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел предупреди съпартийците си, че трябва
Коментари Харесай

Меркел поиска от консерваторите компромис на коалиционните преговори

Канцлерът на Германия Ангела Меркел предизвести съпартийците си, че би трябвало да създадат компромис, с цел да бъде подписано съглашение за ръководеща коалиция , осведоми Ройтерс.

Днес стартират проучвателни диалози сред консерваторите на Меркел, пробизнес настроената Свободна демократическа партия и екологичната Зелена партия.

 Меркел тества политическата си власт на започващите съдружни договаряния
Меркел тества политическата си власт на започващите съдружни договаряния

Днес започва първият кръг договаряния

Но политиките на трите партии се разграничават и през последните няколко седмици политици от всички партии демонстрираха, че не са подготвени на огромни взаимни отстъпки по въпроси като миграцията в Европейски Съюз и околната среда.

Високопоставен представител на Христяндемократическия съюз даже съобщи, че консерваторите може да се наложи да беседват и със социалдемократите.

" Не може да излезем от това без взаимни отстъпки ", споделила Меркел пред парламентарната си група, осведоми вестник " Билд ".

Тя разгласи, че чака до Коледа да има работещо държавно управление , само че други политици считат, че по-вероятно е да има коалиция чак през януари.

Вчера вечерта водачът на Христянсоциалния съюз Хорст Зеехофер се е срещнал с представители на Зелената партия. Водачът на парламентарната група на Зелените Катрин Гьоринг-Екарт съобщи пред немска телевизия, че са провели " вежлив диалог " в продължение на час, до момента в който са яли баварски гевреци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР